AK PARTİDE ADAYI KİM BELİRLEYECEK

AK PARTİDE ADAYI KİM BELİRLEYECEK

Bayramın ikinci günü bir restoranda yapılan toplantı, Ak Partideki siyasi kulisleri bir hayli hızlandırdı.Yada bu toplantı, Ak Partiden aday adayı olmak isteyenleri bir hayli umutsuzluğa sürükledi desek yeridir.

 

      Başta Beşir bey olmak üzere 3 milletvekili,İl başkanı ve Kırıkkale belediye  başkanının katıldığı bu toplantıda, Kırıkkale belediye başkan adaylığı ve hatta bazı ilçe belediye başkanlarının, kim yada kimler olması konusunda istişare yapıldığı iddia ediliyor.Daha çok tek taraflı öneri ve tavsiyelerin dikte ettirilmeye çalışıldığı bu toplantıya, ne kadar istişare denilir oda tartışılır tabii ki.

      Kulis bilgilerine göre bu toplantıda; Veli Korkmazın 3.kez aday olmayacağı gündeme gelince İl başkanı Mehmet Demir’in belediye başkanlığına aday olmak istediğini belirttiği, ancak Beşir beyin (İl başkanlığı makamı boş kalır ) gerekçesiyle Demir’e :”Sen bekle” dediği hatta daha sonra Beşir Atalay’ın  belediye başkan adayı olarak MS ve HD olmak üzere iki kişiyi önerdiği, bu isimlere de  il başkanının itiraz ettiği söyleniyor.

       Gerçi, Beşir beyin söz konusu bu 2 isimi gündeme getirdiği söylense de,  Beşir beyi yakından tanıyanlar ; bu tavrın Beşir beyin üslubu olamayacağını,eğer Beşir bey masaya MS ve HD isimlerini sürdü ise bu isimleri tartıştırmak için ortaya atmıştır asıl adayı Ankara’dan ve sürpriz bir isim olacaktır diyorlar.

       Yine söz konusu restoran toplantısında, Beşir bey  meclis üyelerinin belirlenmesinin bile tek başına yapılmaması gerektiğini, bu konuda yetkili milletvekilinin Oğuz Kaan bey olduğunu, meclis üyesi listesi yapılırken Oğuz beyle koordineli bir çalışma yapılması gerektiğini ifade etmiş.( Yukarıda zikrettiğim gelişmelerden dolayı eleştiri projeksiyonları  Beşir beyin üzerine yoğunlaştırılmış olsa da tüm bu gelişmelerde Oğuz Kaan beyinde inceden inceye bu operasyonlarda rol aldığı  Ramazan Can’ın bu satranç masasına fazla dahil olamadığı söyleniyor.)

      Buradan isim vermek istemem ama merkez belediye başkanlığındaki adaylık konusunda restleşmeye gidilirse, ilerleyen günlerde bir iç mücadele ortamı doğacakmış  gibi geliyor.

Dikkat ederseniz cümlemi (miş -söyleniyor-iddia ediliyor ) diye bitiriyorum.Bunlar 3 cü,5.ci şahıslardan edindiğim kulis bilgileri ve benim edindiğim intibalar.

       Yukarıdaki gelişmeler üzerine bazı aday adaylarının karamsarlığa kapılarak Başbakandan randevu almaya çalıştığını duysak ta,  bu aday adayları ( Ankara’da yada  Van programı esnasında) Başbakanla görüşebilmişler midir onu da bilmiyorum.       

        Birazda; Kırıkkale’de bayramın 2.günü yapılan bu toplantıdan sonra 25 Ekim Cuma günü yapılan il başkanları toplantısından bahsedelim.

Başbakanın il başkanları toplantısında kendi kurmaylarına ve teşkilat mensuplarına hitaben yaptığı- sert uyarıdan- Kırıkkale milletvekilleri ve teşkilat mensupları kendilerince bir takım mesajlar çıkarmışlardır diye düşünüyorum.

      Başbakan Erdoğan Cuma günü yapılan bu toplantıda kurmaylarına ve salona hitaben:” Bu dava şahsi bir dava değildir. Basit kulislerle, lobilerle aday belirleme faaliyetine  tüm teşkilat mensupları olarak bu tür oyunlara müsaade etmemelisiniz. Herkes gerçekten samimi olarak ehliyet ve liyakat sahibi kimse, halkımızla bütünleşme noktasında kim bizim için temsile layıksa bize bu isimleri gönderin. Partimizin oylarını aşağıya çekecek isimlerle gelirseniz kusura bakmayın biz de ona göre değerlendirme yaparız." diyor

        Evet… Kırıkkale’de restoran toplantısında konuşulduğu söylenenlerle, Başbakanın il başkanları toplantısında söylediklerini yan yana getirince milletvekillerinin özelliklede Beşir beyin aday belirlemede çok fazla etkisinin olamayacağı, kamuoyu desteği kimin arkasında ise, HALK KİMİ ADAY OLARAK GÖRMEK İSTİYORSA O’NUN ADAY YAPILACAĞI DÜŞÜNÜLEBİLİR.

        Yalnız bu gün yapılmak istenen,  sadece Kırıkkale Belediye başkan adaylığının belirlenmesi değildir. Kırıkkale Belediye başkanlığı demek, Ak Partinin  Kırıkkale’deki –Amiral Gemisi-demektir.Amiral Gemisinin idaresini ele geçiren kişi veya grup; 2015’te yapılacak milletvekili sıralamasının oluşturulmasında da az yada  çok etkili olacaktır.Kırıkkale Belediye başkanı olacak kişi; il teşkilatı ve ilçe teşkilatları ile ilçe belediye başkanlarının üzerinde ve Kırıkkale’deki kurumların üzerinde az yada çok etkili ve yetkili olacaktır.  

     Milletvekilliği rica makamı, Belediye başkanlığı ise icra makamıdır.Kırıkkale Belediye başkanı olduğunuz zaman; (eski parayla)  128 trilyon bütçesi olan,  109 araç-gereç ve iş makinesine sahip, 650’si kadrolu 350’si taşeron işçisi olmak üzere 1000 personeli olan, 30 meclis üyesi, 24 müdürlük kadrosu bulunan bir kurumun başkanı oluyorsunuz. ( Yalnız birikmiş 3 haneli yüzlerce trilyonluk borcu da hesaba katmanız gerekiyor)

Konumunuz itibariyle ricacı değil emredici oluyorsunuz. (Rant anlamında demiyorum ama) ekibinize,ve partilinize dağıtabileceğiniz bir çok İMKANA kavuşuyorsunuz……..

     Dolayısıyla böyle bir makam için yapılacak mücadelede bir hayli çetin geçecek gibi görünüyor.Adaylık konusunda  Beşir bey işi şansa bırakmamaya çalışacak diyebiliriz.Yada başka bir deyişle  adaylık düğümünün merkezinde Beşir bey olacak gibi görünüyor.Bir aday adayı çıkıp ta yada teşkilat olarak birileri ben bu düğümü Büyük İskender’in  çözdüğü gibi çözerim diyebilecek mi yaşayıp göreceğiz.

       Bir hatırlatma: 2009’daki  Belediye başkan adayının belirlenmesinde, O günkü İl başkanının ;( Mevcut belediye başkanının tekrar aday olmasını istiyoruz) diye bir milletvekiliyle birlikte imza atması sonucu diğer başkan adaylarının kaderini nasıl etkilediğini ve teşkilatın karar belirlemede oynadığı  rolü bu vesileyle hatırlatmak isterim.

      Başkan adayının belirlenmesinde  kamuoyu anketinin rolü olacak mı ? 0lacaksa ne kadar olacak? Teşkilatın rolü olacak mı ? Olacaksa ne kadar olacak? Beşir beyin rolü olacak mı olacaksa ne kadar olacak ?

 Sanırım bu 3 sorunun cevabı merakla, birazda gergin bir havada beklenecek.

                                                                                                Yunus PEHLİVANLI  



m.larik
1.11.2013 00:13:33
Evet veli beyi kamuoyu yoklamalarında %86 istemeyince bazı ağbiler harekete geçti,sen bu dönem aday olursan sayın başbakanımızın talimatı kesin halkta karşılığı olmayan bir adayla yanına gidersek biz biteriz onun için veli beyin adaylığı olmadı şimdide büyük ihtimalle kamuoyunda dillendirilen meclis üyesi bir isim üzerinde milletvekillerimiz ve büyük ağbilerimiz anlaşmış durumda bu isim büyük ihtimalle aday gösterilecek e ne diyelim hayırlı olsun.Mehmet Demir e büyük haksızlık yapıldı yine ama siyasetde dün yok maalesef bugün var.

1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız