AK PARTİ KIRIKKALE İL BAŞKANLIĞINA MUSTAFA KAPLAN SEÇİLDİ

AK PARTİ KIRIKKALE İL BAŞKANLIĞINA MUSTAFA KAPLAN SEÇİLDİ

AK Parti Kırıkkale İl Teşkilatının 7. Olağan Kongresi yapıldı.

AK Parti Kırıkkale İl Teşkilatının 7. Olağan Kongresi yapıldı. Kongrede daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İl Başkanı olarak atanan Mustafa Kaplan delegelerin güvenoyunu alarak Başkanlık görevine seçildi.

AK Parti Kırıkkale 7. Olağan Kongresi salgın kuralları çerçevesinde Başpınar Kapalı Spor Salonu´nda gerçekleşti. Kongrenin Divan Başkanlığını 27. Dönem İstanbul Milletvekili Av. Abdullah Güler yaparken, Divan Başkan Yardımcılığını İl Koordinatörü Mustafa Necati Işık, Katip Üyeliklerini ise Nuh Dağdelen, Kadın Kolları İl Başkanı Nebahat Erkök, Gençlik Kolları Başkanı Halil Özarslan yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kongreye Cumhurbaşkanlığı Külliyesi´nden canlı bağlantıyla, katılım sağlayarak, partililere seslendi. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan kongre, İl Başkanı Mustafa Kaplan´ın konuşması ile devam etti. Başkan Kaplan, “Bugün burada, AK Parti´ye gönül vermiş dostlarımızın önünde, bütün Kırıkkale´yi kucaklıyor;  heyecanımızı, coşkumuzu ve aşkımızı sizlerle paylaşıyoruz. Keskin´den Delice´ye, Çelebi´den Yahşihan´a, Balışeyh´ten Bahşılı´ya Karakeçili´den Sulakyurt´a, Hacılar dan Çerikli´ye Şehitler diyarı Kırıkkale´mizin, dört bir yanında bulunan bütün hemşerilerimi, gönülden selamlıyorum. Bizler Kırıkkale´mizin her köyünden, her mahallesinden, her belde ve ilçesinden hemşerilerimizle, dostluk ve kardeşlik dayanışmasına bağlı, gönül ilişkileri kurmak için bu göreve talip olduk”

 “Yeni yüzlerle yeni bir heyecanla, yeni bir coşkuyla, 14 Ağustos 2001´de, binlerce yıllık tarih birikimi ve tecrübesini kuşanmış, AK Parti´nin 7. Olağan Kongresinde, İl Başkan Adayı olarak karşınızda bulunmak, benim için büyük bir gurur ve onurdur. İnanmış, adanmış bir ömürle, azamet ve tevazuuyla, İslam´ın savunuculuğunu üstlenmiş, dünya liderimiz Recep Tayyip Erdoğan´ın, Kırıkkale´de temsilcisi olmak bizlere, tükenmeyen enerji ve bitmeyen bir güç katmaktadır. Bizim yolumuz, birlik ve beraberliğin yoludur. Bizim yolumuz, sevgi ve kardeşliğin yoludur. Bizim yolumuz, kucaklaşmanın ve paylaşmanın yoludur. Bizim yolumuz, tevazuunun, birleştirmenin yoludur. Bizim yolumuz, Kırıkkale´mizin yoludur. Bizim yolumuz, Recep Tayip Erdoğan´ın yoludur.

 ‘Asım´ın nesli diyordum ya, nesilmiş gerçek, işte, çiğnetmedi nâmûsunu, çiğnetmeyecek´ diyen Başkan Kaplan, “Asım´ın Neslini yetiştiren, Teşkilatımızın vazgeçilmez unsurları, evde analarımız, ablalarımız, eşlerimiz.  AK Dava´yı, nezaketleriyle, adeta bir nakış gibi işleyen, hanım kardeşlerimiz, Sizler, bu Hareketin, hep yılmaz savunucuları oldunuz, Sizler, bizi zirveye taşıyan, enerji kaynağımız oldunuz, AK Parti´nin, bu AK Teşkilat´ın, alnı ak, yüreği ak, bahtı AK Kadınları sizden aldığımız güçle, Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan´ın, bir adım arkasında yılmadan, sizlerle birlikte ilerlemeye devam edeceğiz.  Yürekleri millet sevdasıyla çarpan, kadın kollarımızın tüm mensuplarına, bugün bir kez daha şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Kaplan´ın ardından konuşma yapan Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kırıkkale´nin her zaman her alanda vatanına sahip çıktığını ve bu konuda milliyetçi bir il olduğunu dile getirdi. Kırıkkale´nin silaha adını veren şehir olduğunu vurgulayan Saygılı, “Bizim kongrelerimiz geçmişte olduğu gibi adeta bugünde düğün havasında geçiyor. Koronavirüs salgınına karşın bugün bizleri yalnız bırakmayan bütün partililerime teşekkür ediyorum. Bizler Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın liderliğinde her zaman çalışmalarımızı etkin şekilde sürdürmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Her alanda dava arkadaşlarının kendilerini yalnız bırakmadığını ve bu konuda partiye gönül veren herkese teşekkür eden Saygılı, “Sizler bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmadınız. Bu ekip bu teşkilat her seçimde yüzünün akıyla çıktı. İkinci defada bu teşkilatta öyle bir çalıştı ki Kırıkkale mahalli seçimlerdeki en büyük oy iki seçim dede alındı. Cumhurbaşkanımız ve Cumhur ittifakı sayısız fitne fesatla uğraşıyor. Bizim siyaset anlayışımızda millet var. Bizler seçilenler gece gündüz çalışarak sizlere hizmet etmekten onur duyuyoruz. Birliğimizi korumak zorundayız. Siyaset anlayışımız karşılık beklemeden yapabilmektir. Allah Recep Tayyip Erdoğan´ı başımızdan eksik etmesin” dedi.

Kaplan´dan önceki dönemde görev alan ekibe teşekkür eden Milletvekili Ramazan Can, “Bu davanın kurucularından biriyim ve bugün bu davaya milletvekili olarak hizmet ediyorum. İnşallah 2023 hedeflerine de hizmet ederek Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ilerleyeceğiz. Ne diyor birileri seçim Cumhurbaşkanı yapmaz diyor. Darbe mi yapar sandık her şeydir. Herkes haddini bilecek. Ak parti salgınla mücadele ediyor. Allah´a hamdolsun olsun Türkiye pandemi sürecini çok iyi yönetti. Şehir hastanelerinin kıymetini gördük. Bu salgında ekonomimiz çok büyüdü.”Can konuşmasının devamında “Akdeniz´de petrol atayamazsınız dediler arıyoruz. İHA´larımız var, Siha´larımız var. Evlere şenlik bir muhalefetimiz var. Seçimlerde hatim indiriyordun ne oldu. Ayasofya´nın açılmasından rahatsız oldular. Biz işte hem içerdeki hem de dışarıdaki düşmanlarla mücadele ediyoruz. Mustafa kaplan Kırıkkale´nin eşraflarından pırıl pırıl bir insan. Kırıkkale Belediye Başkanımız dürüst namuslu bir insan. Gece gündüz hiç durmadan çalışacağız. 180 tane köyünün sıkıntıları takip ediyoruz. Spor salonu yapılacak. İhalesi yapılacak. Kongre ve kültür merkezi Kırıkkale´mize hayırlı olsun. Ankara´daki jandarmanın eğitim ve lojistiği Kırıkkale´mize hayırlı olsun” dedi. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, teşkilatın bir süreklilik işi olduğunu ve bu yapılan değişimlerin bir bayrak değişimi olduğunu dile getirdi. Kandemir, “AK Parti davasında asla kırgınlık, küskünlük yoktur. Bu davaya her zaman hizmet etmek, bu dava uğruna her zaman mücadele etmek vardır. Bundan dolayı da daha önceki il başkanımıza ve yönetimine sonsuz teşekkür ediyorum. Bizler, AK Parti´nin kurucusu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´la siyaset yapmanın önemini çok iyi bilen inşalarız. Türkiye kendi yolu kendi çizen büyük badireler atlatan ve bunlara karşın her alanda dimdik ayakta durabilen güçlü bir ülkedir. Yeryüzünün dört bir tarafına AK Parti, Cumhurbaşkanımızın önderliğinde mazlumlara destek için adalet dağıtıyor. Bu davada bizim koşmak, koşturmak boynunuzun borcu. Üye çalışmalarında Kırıkkale büyük bir atak yaptı. Bizlerde AK Parti olarak gönlümüzü herkese açıp herkesi davet edeceğiz. Bugün bu salondaki ortamı görünce yine çok memnun oldum” ifadesinde bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan´a ‘Sözde´ demesini eleştirdi. Yazıcı, yaptığı konuşmada, “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına adam ne diyor görüyorsunuz değil mi? ‘Sözde´. Tahrik edici, tahkir edici bütün kelimeler Türkçe´de buna karşı kullanmak bile yeterli değil. Çok vahim bir durum, bu aynı zamanda aziz millete de hakarettir. Dolayısıyla hiçbir şey üretemeyenler kafası küfürle dolu. Beynin üretken olması lazım. Dilinizi Allah´ın verdiği bu enstrümanı iyi komuta etmek suretiyle güzel kullanmak zorundasınız. Güzel kullanmayanlara gerekli dersi aziz milletimizin gerektiği zaman vereceğine inancımız tam” dedi. Kongreye AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, MHP Kırıkkale İl Başkanı Erdal Baloğlu, ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı.

YÖNETİM KURULU

İl Başkanı: Mustafa Kaplan.

İl Yönetim Kurulu Üyeleri: Melike Özbayramoğlu Narin, Sema Demir, Döne Altınok, Selma Varankaya, Züleyha Ok Davarcı, İrem Nur Özer, Özden Temoçin, Rabia Özaydın, Özlem Tanışık Acar, Esra Cebeci, Hüseyin Günay, Haluk Ercan, İshak Gencer, Şeref Akbal, Bahadır Kılıç, Tuğran Duruyürek, Harun Oğuz, Engin Pehlivanlı, Hakan İlhan, Kalender İbiş, Pevril Altın, Hüseyin Ceylan, Ahmet Uçan, Tarık Erdal, Hüseyin Özçelik, Emre Baştuğ, Cahit Çiçek, Burak Özçam, Lokman Sefa Kaplan, Haydar Akay, Adem Yılmaz, Hakan Şahingöz, Tarık Kılıç, Fatih Köksal, İsmail Yaman, İsmail Kalkan, Resul Doluca, Mehmet Olgun, Murat Kılıç.

İl Disiplin Kurulu Üyeleri: Yaşar Köker, Remzi Sazak, Yavuz Köksal, Ahmet Altıntaş, Alper Ağıçtan.

İl Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu Üyeleri: Eyüp Aydın, Musa Yılmaz, Aydın Kızılgül.

Büyük Kongre Delegeleri: Mustafa Kaplan, Mehmet Saygılı, Murat Çaykara, Nebahat Erkök, Nuh Dağdelen.

 



1

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

2

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

3

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

4

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

5

Baran; Saygılı'nın Yanındayız

6

Türkyılmaz’dan Miting Gibi Seçim Bürosu Açılışı

7

Hacılar’da Hizmetin Adresi; Mehmet Koyuncu