AK Parti döneminde faili meçhul cinayet yok

AK Parti döneminde faili meçhul cinayet yok

AK Parti Kırıkkale Milletvekili, Ramazan Can önceki gün CHP grup önerisinde söz alarak, konuşma yaptı. AK Parti?nin faili meçhul cinayetlerin üstündeki örtüyü kaldırdığını belirten Can, ?AK Parti döneminde faili meçhul cinayet yok? dedi.

DARBE ZAMANINDA ŞİDDET OLAYLARI ARTMIŞTI
AK Parti?nin iktidara geldiği günden bu yana faili meçhul cinayetlerin üstündeki örtüyü kaldırdığını belirten AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, ?AK Parti, faili meçhul cinayetlerin üzerindeki örtüyü kaldıran bir partidir. Örtüyü çeken asla olmamıştır, olmayacaktır. Cumhuriyet Halk Partisinin grup önerisinde de değinildiği üzere Türkiye`nin tarihi çok sayıda faili meçhul siyasi cinayetlerle doludur. Gerek 60 ihtilalı gerekse 80 ihtilalı öncesinde darbe ortamına zemin hazırlama anlamında şiddet olayları artırılmış, her ne hikmetse ihtilal sabahlarında gerek 60 ihtilalinde gerek 80 ihtilalinde olaylar birden durmuştur, ortalık süt liman olmuştur. Bu şu demektir: Gerçekten bu zemini hazırlayanlar, bu cinayetleri azmettirenlerdir? dedi.
 
KARANLIĞA IŞIK TUTULMASI GEREKİYOR
Geçmişteki karanlığa ışık tutulması gerektiğini belirten Can,  ?Türkiye`nin geçmişinde karanlık bölgelere ışık tutulması, karanlıkların aydınlatılmasına ihtiyaç vardır, ışık kaynağı da hiç şüphe yok ki millî iradenin temsilgâhı Türkiye Büyük Millet Meclisidir.? denilmiştir. Gerçekten biz de bu öneriye, bu beyanlara katılıyoruz. Biz sözde değil özde bu olayların üzerine gidiyoruz, gideceğiz. Derin yapının karanlık dehlizlerinde yapılan bütün senaryoları ortaya çıkardık, gün ışığına çıkardık, çıkarmaya devam edeceğiz? diye konuştu.
 
SİYASİ CİNAYETLERİN FAİLLERİ YAKALANDI
Siyasi cinayetlerin faillerinin yakalandığını ve adalete teslim edildiğini hatırlatan Can, ?Öncelikle siyasi cinayetler niçin işlenir? Darbe ortamına zemin oluşturmak için. Siyasi zemin oluşturmak için. Ülkede kargaşa, kargaşa ortamı, şiddet olaylarını, terör olaylarını azdırarak mevcut, halkı iradesiyle gelmiş iktidarı sandıkta yenememenin ama başka yollarla yenmenin bir arayışıdır.AK Parti hükümetleri zamanında meydana gelen olaylar olmamış mıdır? Tabii ki olaylar olmuştur fakat bu olayları şöyle bir hatırlayalım failleri ne olmuştur: Danıştay saldırısının failleri yakalanıp yargıya teslim edildi mi? Teslim edildi? 
                                           
HEPSİ YARGIYA TESLİM EDİLDİ
 ?Atabeyler çetesinin failleri yakalanıp yargıya teslim edildi mi? Teslim edildi. İsmailağa Cami cinayeti failleri yakalanıp yargıya teslim edildi mi? Teslim edildi.2003 Kasım, İstanbul, Ankara, Ulus, Anafartalar?da meydana gelen şiddet olaylarına sebebiyet veren, can veren vatandaşlarımızın failleri yakalanıp yargıya teslim edildi mi? Teslim edildi. Rahip Santro?nun failleri yakalanıp yargıya teslim edildi mi? Teslim edildi? dedi.


1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız