AK Parti 4 bin kişiye aşure dağıttı

AK Parti 4 bin kişiye aşure dağıttı

Muharrem ayı dolayısıyla AK Parti Kırıkkale il başkanlığı tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda yaklaşık 4 bin kişiye aşure dağıtıldı. Aşure dağıtımına katılan Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Aşure tadımız bozulmasın.” dedi.

AŞURE İÇERİSİNDEKİ HER BİR AYRI TATTIR

Aşurenin kaynaşmanın, birleşmenin ve gönül dostluğunun bir araya geldiği gün olduğunu ifade eden Kolat, “Aşure içerisindeki her bir ayrı tattır. Buda milletimizin zenginliğini ortaya koyar.  Önemli bir gün olarak anılır ve bu etkinlikte emeği gecen inançlarımızı sürdüren herkesi kutluyorum. Hz. Hüseyin efendimizi ve yaşadıkları acı ve 72. şehidimizi anıyoruz. Bütün şehitlerimizin mekânı cennet olsun. Aşure tadımız dayım olsun.” diye konuştu

BEREKETLİ AY

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı da, “Kardeşliğimiz pekiştiği, bereketin sembolü aşurenin dağıtıldığı özel bir aydır. Kırıkkaleli hemşerilerimizle bir araya gelerek aşure dağıtımı yapıyoruz. Bizde AK Parti İl başkanlığımız ile birlikte aşure dağıtım yapıyoruz.”  şeklinde konuştu.

BİRLİK VE BERABERLİK

Muharrem ayı ve aşurenin dinimizde çok önemli bir yeri olduğunu beyan eden AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay ise “Muharrem ayı birliğin ve beraberliğin bereketin olduğu bir aydır.  Özelikle aşurenin içerisindeki çeşitlilik birlikteliği sağlıyor.” dedi.

YOĞUN KALABALIK

AK Partinin organize ettiği aşure programına tüm AK Parti kadrosu katıldı. İlçe Belediye Başkanları yanı sına İl Genel Meclis Başkanı Şerafettin Atalay, İl Genel meclis üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Kadın kolları gençlik kolları yöneticilerini ve mahalle temsilcilerini hazır bulunduğu görüldü.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı