Ak Gençlik darbeci zihniyetin karşısında

Ak Gençlik darbeci zihniyetin karşısında

?İRADEME DOKUNMA?

Ak Gençlik darbeci zihniyetin karşısında

Kırıkkale´de, Türk siyaset tarihinde "postmodern darbe" olarak adlandırılan 28 Şubat süreci, AK Parti Gençlik kollarınca protesto edildi. AK Gençlik darbeci zihniyetin karşısında", "Bu vatan ve güzel din bizlere emanettir" ve "28 Şubat milletin iradesine ve değerlerine vurulan bir darbeydi" yazılı dövizler açıldı.

AK GENÇLİK´TEN 28 ŞUBAT AÇIKLAMASI: ?İRADEME DOKUNMA?

AK Parti Kırıkkale Gençlik kolları başkanlığınca, 28 Şubat sürecinin yıl dönümü dolayısıyla Hüseyin Kâhya Parkı´nda düzenlenen eylemde, "28 Şubat´ın yaralarını sarıyoruz", "AK Gençlik darbeci zihniyetin karşısında", "Bu vatan ve güzel din bizlere emanettir" ve "28 Şubat milletin iradesine ve değerlerine vurulan bir darbeydi" yazılı dövizler açıldı. AK Parti Kırıkkale Gençlik Kolları Başkanı Müjdat Yurtseven, burada yaptığı açıklamada, darbeci zihniyetlerin insanların özgürlüğünü kısıtlayarak bir yere varamadığını, 28 Şubat´ın bunun en güzel örneklerinden olduğunu söyledi.

KARA BİR LEKE

Bu dönemde binlerce insanın özgürlüğünün elinden alındığını belirten Yurtseven, şunları kaydetti: "Başörtülü kadınların eğitim, öğrenim ve çalışma hakları anayasal ve uluslararası sözleşmeler hiçe sayılarak ucube yönetmeliklerle engellendi. Sadece resmi kurumlarda çalışan başörtülü kadınların değil, örneğin özel dershanelerde, sürücü kurslarında öğretmenlik yapan kadınlarında istihdam edilmemeleri için söz konusu kurumlara baskılar ve baskınlar yapıldı. Başlarını açan veya peruk takan kadınlar dahi disiplin cezaları almaktan, sürgünle cezalandırılmaktan, memuriyetten atılmaktan ve işlerini kaybetmekten kurtulamadı. Eşi ile işi arasında tercih yapmaya zorlananlardan bazıları başörtülü eşlerinden, bazıları geçimlerini sağladıkları işlerinden vazgeçmek durumunda kaldılar." Yurtseven, 28 Şubat bu ülkenin kaderine, geleceğine vurulan kara bir leke olduğunu ve bir daha bu ülkede darbelerin olmaması için burada olduklarını sözlerine ekledi.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız