AİLELER TOPLUMUN TEMELİNİ OLUŞTURUR

AİLELER TOPLUMUN TEMELİNİ OLUŞTURUR

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zühdü Bozdemir, ailenin kişiyle toplum arasındaki bağı kuran ve toplum hayatının temelini oluşturan sosyal bir kurum olduğunu belirtti.

MİNİKLER BÜYÜK ALKIŞ ALDI

15 -21 Mayıs Aile haftası kutlamaları çerçevesinde kutlanan Aile Haftasında, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü personeli ve Çocuk Yuvasında bulunan öğrenciler Kültür Merkezinde Aile Haftası ile ilgili olarak program düzenledi. Programda minik öğrenciler palyaço gösterileri, çiftetelli, köylü güzeli oyunu, rap break dance gösterisi ve ringa oyunu oynadı. İzleyenlerden büyük bir alkış alan minikler, daha sonra ?Toplumda Aile? slayt gösterisi içeren filmi izlediler. Programın açılış konuşmasını yapan İl Sosyal Hizmetler Müdürü Zühdü Bozdemir, ailenin, kişiyle toplum arasındaki bağı kuran ve toplum hayatının temelini oluşturan sosyal bir kurum olduğunu belirtti.

 

TOPLUMSAL HAYATTA AİLENİN ÖNEMİ

Bu anlamda ailenin her yaştaki birey için vazgeçilmez bir ünite olduğunu ifade eden Bozdemir şöyle devam etti, ?Bizim kültürümüzde aile, derin ve kuşatıcı bir kurum olarak toplum hayatının temelini oluşturmaktadır. Sosyal bir varlık olan insan için toplumsal hayat ne kadar önemli ve gerekli ise bir toplum için de o toplumun çekirdeğini oluşturan aile kurumu o kadar hayati öneme sahiptir. Bu anlamda aileyi güçlendirme konusunda atılacak her adım da büyük bir öneme sahiptir. Zira güçlü aile yapısı ile güçlü toplum ilişkisi birbiriyle doğru orantılıdır. Bu nedenle ailenin sosyal açıdan desteklenmesi ve güçlendirilmesi esasında toplumun desteklenmesi toplumsal dokunun güçlendirilmesidir? dedi.

 

AİLELER BÜTÜNLÜĞÜNÜ KORUMALIDIR

Bozdemir, Türkiye`deki sosyal sorunların tespiti ve çözümü ile Türk ailesinin bütünlüğünün korunması, güçlendirilmesi ve sosyal refahın artırılması amacı doğrultusunda gerçekleştirilen çalışmalar arasında Aile Haftası kutlamalarının özel bir yer tuttuğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:?Aile kurumunun ülkemizin geleceğini düşünen herkes için vazgeçilmez öncelikte olduğu inancından hareketle bu haftanın anlamlı ve verimli geçmesini diliyorum. İlimizde Aile Haftası etkinlikleri kapsamında programlar gerçekleştirilecek. Aileler toplumu oluşturan en önemli unsurlardan birisidir. İyi ve eğitimli bir aile terbiyesi alan çocuklar gelecekte başarıya ulaşırlar. Bu konuda ailelerin üstüne düşen görevleri yerine getirmeleri ve çocuklarını her alanda korumaları gerekmektedir? diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti