AİLE HEKİMLİĞİ BEKLENEN HEDEFE ULAŞTI

AİLE HEKİMLİĞİ BEKLENEN HEDEFE ULAŞTI

Kırıkkale`de Aile Hekimliği uygulamasıyla hastalara yönelik verilmek istenen sağlık hizmetinin hedefe ulaştığı dile getirildi. Kırıkkale Merkez Etiler Aile Sağlığı merkezi aile hekimlerinden Dr. Mustafa Uzun, uygulanmakta olan aile hekimliği sayesinde ver

GEBE TAKİBİ
Uzun, aile hekimliğine başlandığı ilk günden itibaren hastalar bu sisteme zaman içinde alışarak aile hekimlerini benimsediklerini ve hastaların aile hekimlerini aileden biri olarak gördüklerini söyledi. Aile Hekimi Dr.Uzun, ``Bölgemizdeki yaklaşık 12 bin kişiye 3 hekim ve 3 hemşire ile hizmet vermekteyiz. Günlük olarak aile hekimliğimizden 250-300 hastamız çeşitli sağlık hizmeti almaktadır. Bölgemizdeki yaşlı, yatağa bağımlı, kimsesiz kişiler ile çocuk izleme, gebe takibi ve diğer hizmetlerimiz rutin işlerimizle birlikte devam etmektedir. Dikkatimizi çeken konulardan biri hastalarımız aile hekimleriyle daha yakın diyaloglar içinde olmaya başladı. Bizlere gelerek rahatlıkla sağlık hizmetini alan hastalarımız, özel hayatlarıyla ilgili konularda bile bilgi paylaşımı yapmaktadırlar. Hastalarımızla olan pozitif diyaloglarımızın bir faydası da hastalarımıza verdiğimiz ilaçların düzenli olarak kullanımı, tedaviyi kabul etme, doktora gelme gibi alışkanlıkları olumlu yönde etkilemektedir. Hastalarımızın aile hekimliğini benimseyerek ilgileri de artmış durumdadır`` dedi.
 
TARAMA VE EĞİTİM ÇALIŞMALARI
Geçen yıllara göre bazı hastalıkların görülme sıklığının da azaldığını belirten Dr.Uzun şunları kaydetti: ``Bölgemizdeki bazı hastalıkların durumu göz önüne alındığında önceki yıllardaki poliklinik vakaları yönünden ishal vakalarında da bir azalma olduğunu gözlemledik. Hastaların hafif bir rahatsızlığı durumunda aile hekimine ulaşması hastalıkların kronikleşmesini ve salgın yapmasının önüne geçmektedir. Yine Sağlık Müdürlüğü`nün eğitim çalışmaları, diğer kamu kurumlarının vermiş olduğu hizmetler ve yapmış olduğumuz haftalık tarama çalışmalarımızla sağlık kalitesinin gün geçtikçe yükseldiğini söyleyebiliriz`` diye konuştu. Dr. Uzun bölgesindeki hastalara, yaşlıların, tansiyon, şeker ve astım gibi sistematik hastalıkları olanlar ile çocukların güneşin en şiddetli olduğu öğlen saatlerinde zorunlu kalmadıkça güneşe çıkmamaları ve gün içinde bol sıvı tüketmeleri gerektiği tavsiyesinde bulundu.
 


1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!