Aile hekimleri kazan kaldırdı

Aile hekimleri kazan kaldırdı

Kırıkkale Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Şaban Ünsal, Aile hekimlerinin yaşadığı sorunlarının giderek büyüdüğünü ve bu konuda önemli adımların atılması gerektiğini söyledi. Ünsal, aile hekimliğine sahip çıkmak kötü uygulamalara dur demek için tüm Tür

YETKİLİLERİ UYARIYORUZ

Aile Hekimleri Derneği Başkanı Ünsal, sağlıkta dönüşümün en önemli ayağı ve vatandaşların sağlık sisteminden en çok memnun oldukları aile hekimliği uygulamasının geleceğinin karardığını söyledi. Aile hekimliği uygulamasını dolgu malzemesi olarak görerek, başarısız yönetim anlayışları ile özlük haklarında gerilemeye neden olan, iş güvencesini ortadan kaldıran, sürekli gelecek kaygısı yaşatan, gücünün üstünde görevi vermeye çalışan yeni düzenlemeleri kabul etmediklerini belirten Ünsal, “Yetkilileri uyarıyoruz, aile hekimliği biterse vatandaş memnuniyeti de biter” dedi. 

 

 

EK GÖREVLER VERİLİYOR

Ünsal yaptığı açıklamanın devamında; “Atılan geri adımlar ve aile hekimliğinden vazgeçilmesi ile Aile hekimliğinden olduğu kadar geleceğimizin teminatı çocuklarımızın sağlık kontrolleri, bulaşıcı hastalıklardan koruyucu aşıları, erişkin vatandaşlarımızın kronik hastalıklarının yakından takip ve tedavileri aksayacak, vatandaş memnuniyetinden geri dönüşler başlayacak daha önemlisi halk sağlığında gerilemeler olacaktır. Kendi görevlerini yerine getiremeyen ve planlamasını yapamayanlar yüzünden Aile Hekimlerine ek görevler verilerek, kendi asli görevlerini yapamayacak hale getirilecektir”

 

AİLE HEKİMİNİZE SAHİP ÇIKINIZ

“Bu durum da aile hekimliği çalışanlarının yaptığı; Aşılamalar, izlemler, koruyucu ve tedavi edici sağlık hizmetlerini aksatacak, halkımızın sağlığı için telafisi mümkün olmayan kayıplara neden olacaktır. Vatandaşlarımıza da seslenmek istiyoruz; aile hekimliğinde sona geliniyor. Sağlığınıza sahip çıkmak, eski sağlık ocağı sistemine dönmemek için lütfen Aile hekiminize sahip çıkınız. Biz Aile hekimleri her zaman halkımızın yanında olacağız. Gücümüz yettiğince, halkımız için aile hekimliği yapmaya devam edeceğiz. Bakanlık tarafından, yönetim zafiyetlerinden doğan aksamaları kapatmak için; Biz Aile Hekimlerine yüklenmek istenen Aile Hekimliği haricinde ki çok sayıda görev veya görevleri yapmayacağız”

 

BUNU KABUL ETMİYORUZ

Bilinmelidir ki dünyanın hiçbir ülkesinde Aile hekimlerine, başka bir kurumda başka bir hekimin yerine onun görevler verilmemektedir. Ülkemizde sağlık çalışanlarının ancak %30 u yaptığı işten memnundur. Dünyada bunun başka bir örneği yoktur. Bu kabul edilebilir ve demokratik bir ülkeye yakışır bir oran değildir. Bizde bunu kabul etmiyoruz. Yetkililer bu oranı daha da düşürecek uygulamalardan derhal vazgeçmelidir.  Yetkilileri halkın sağlığına, Aile Hekimliğine  sahip çıkmaya çağırıyoruz.

 

GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ

“Biz Aile Hekimleri olarak Halkın sağlığı için Aile Hekimliği uygulamasına sahip çıkmaya ve Halkın yanında olmaya devam edeceğiz. Gerektiğin de haklarımızı savunmak için tüm hukuki ve eylemsel yollara başvuracağımızı ve bundan geri adım atmayacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız. Halkımızın sağlığına, Aile Hekimliğine sahip çıkmak Kötü uygulamalara dur demek için tüm Türkiye de 44 bin Aile Hekimliği Çalışanımızı ve halkımızı 23 Kasım 2013 Cumartesi günü saat 14.00’da Sağlık Bakanlığımızın önünde Sağlık Bakanı ile görüşmeye davet ediyoruz” dedi.



m koru
22.11.2013 10:05:19
8-10 bin lira maasın hatrına gunde yarım saat poliklinik yaptınız. sevk zinricirine karsı cıktınız. devletin binalarıda bedava oturdunuz. acaba aile hekimliğinden once aynı memnuniyeti veriyormuydun.

1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!