Aile, toplumun temel taşıdır

Aile, toplumun temel taşıdır

HASSAS OLMAK GEREKİR

Aile, toplumun temel taşıdır

Kırıkkale İl Müftülüğü daha önce Kültür Merkezinde gerçekleştirdiği Aile içi İletişim konulu konferansın ikincisini Nur Camii Külliyesi Konferans Salonunda gerçekleştirdi.

DÖRT BİRLİKTELİK

Programdan önce Nur Camii Müezzin-Kayyımı Murathan Önder,  tarafından ilahiler seslendirildi. Nokta Camii Müezzin Kayyımı Yakup Öney´in Kur´an tilavetinin ardından İl Müftüsü Bekir Gerek, yaptığı konuşmada ailenin toplumun temel taşı olduğunu, sağlıklı bir ailenin ancak sağlam bir iletişim ile devam edeceğini bunun için de eşlerin bu konuda birbirlerine zaman ayırmaları gerektiğini belirtti. Konuşmasının sonunda ailelerin huzur ve mutluluğu için sohbet birliği, sofra birliği, seyahat birliği ve seccade birliği olmak üzere dört birliktelik tavsiye etti.

HASSAS OLMAK GEREKİR 

Konferansa konuşmacı olarak katılan Manisa Eğitim Merkezi Eğitim Görevlisi Hüseyin Öresin, konferansında aile ve toplum için hayati önem taşıyan meselelere değindi. Öresin, ?Bir elbise alırken bile elbisenin uygunluğu konusunda çevremizdekilerin görüşlerini aldığımız halde yani istişare ettiğimiz halde evlenmek gibi hayati önem taşıyan bir konuda hissiyatımızla değil istişare ederek karar vermemiz gerekir. Geniş ailede yetişen çocuklar daha fazla iletişimde olacağı için hafızaları da daha geniş olur.?dedi.

ÇOK ÖNEMLİ DİLLER

Sözlerine devam eden Öresin şöyle konuştu: ?Kur´an´da bildirilen ifk hadisesi bize ailesel bir krizi nasıl çözeceğimizi ders vermektedir. Peygamber a.s.m iftiraya uğrayan Hz. Aişe validemize karşı nasıl bir tutum ve davranış sergilemişse onları örnek almalıyız. Klasik anlayışta anne ve babalar çocuklarının sadece yeme-içme ve maddi ihtiyaçlarını karşılayarak görevlerini yaptıklarını zannederler. Hâlbuki çocuğun sadece bunlara ihtiyacı yoktur. Mutlu bir aile için altı dili etkili kullanmamız gerekir. Gönül dili ile samimi ve şeffaf olmak, sadece duygularla değil, aklı ve mantığı da kullanmak, müspet eleştirilere açık olmak. Çocuklarımızın sıkıntılarını şeffaf bir şekilde dinlemeli ve birlikte çözüm üretmeliyiz. Yoksa çözümü dışarda ve ehil olmayan kişilerde bulacak ve uygulayacaktır. Değer dili ile Her insan değerlidir ya da değer verilecek yönü vardır. Kişi başkasına değer verilecek yönü bulması ve değer verdiğini göstermesi gerekir. Muhatabımızı dinlemek değer verildiğinin göstergesidir. Dinler gibi göründüğümüzde yaptığımız yapmacık hareketler muhataplar tarafından kolayca fark edilir. Teşekkür, özür ve sükût dilerlide çok önemlidir.?



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü