Aile en iyi öğretmendir

Aile en iyi öğretmendir

BU YÖNDEKİ ÇALIŞMALAR ANLATILDI

Aile en iyi öğretmendir

Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, bir çocuğun gelişimi ve yüksek medeniyete ulaşması için ailenin önemli bir görev üstlenmesi gerektiğini söyledi. Eğitimin sadece okulda verilemeyeceğini belirten Haktankaçmaz, ilk eğitimin ailede başladığını bildirdi.

BU YÖNDEKİ ÇALIŞMALAR ANLATILDI

Kırıkkale´nin eğitim yapı düzeyini öğrenmek amacıyla Vali Dr. Mehmet İlker Haktankaçmaz´ın başkanlığında ilkokul ve anaokulu müdürleri ilkokul aile birliği başkanları ve mahalle muhtarlarına yönelik toplantı düzenlendi. Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, bir çocuğun gelişimi ve yüksek medeniyete ulaşması için ailenin önemli bir görev üstlenmesi gerektiğini söyledi. Eğitimin sadece okulda verilemeyeceğini belirten Haktankaçmaz, ilk eğitimin ailede başladığını bildirdi.

SADECE İDARECİLERE BIRAKILAMAZ

Haktankaçmaz, ilk eğitimin ailede başladığını belirterek, çocuğa aile içerisinde verilecek eğitimin önemine değinerek , ?Öğrencilerimizin geleceği sadece okul idarecilerine bırakılacak bir iş değildir. Anne ve babalardan başlayarak gelen bir durumdur. Her alanda, herkesin yapacağı farklı çalışmalar vardır. Elbette ki Milli Eğitim Müdürlüğü ile sorunlar var. Mükemmele ulaşmak hiçbir zaman mümkün değil. Çünkü daha iyisini yapmak her zaman mümkün değil. Eğitim gibi, çocuklarımızın geleceği gibi her şeyi ihmal eder ama çocuğunun eğitimi için her şeyi göze alır. Hepimizin çok hassas olduğu bir nokta.?

SORUN VE TALEPLERİNİ İLETTİLER

?Genel itibariyle baktığımız zaman bizden eğitim durumları iyi olan iller var ama bizler Türkiye ortalamasının üzerindeyiz. Eğitim kalitesi açısından daha üst noktalara çıkmamız gerekir? dedi. Konuşmaların ardından toplantıya katılan mahalle muhtarları ve okul aile birlik yöneticileri, sorun ve taleplerini Haktankaçmaz´a ilettiler.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti