Ahmet Önal Kırıkkale’de Geçim Sıkıntısı Çeken Vatandaşların Sorunlarını TBMM’de Dile Getirdi

Ahmet Önal Kırıkkale’de Geçim Sıkıntısı Çeken Vatandaşların Sorunlarını TBMM’de Dile Getirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırıkkale Milletvekili Av. Ahmet Önal hayat pahalılığı ve ekonomik kriz nedeniyle Kırıkkale’de geçim sıkıntısı çeken vatandaşların sorunlarını TBMM’de dile getirdi.

CHP'li Önal TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;
 
Değerli milletvekilleri, malumunuz Sayın Bakan Nebati ve iktidarınız dışında ülkece ekonomik olarak çöküş dönemi yaşıyoruz.
 
Sayın Bakan bir taraftan "Türkiye ekonomisini kurtardık." derken diğer taraftan da "Türk lirası şu an en zayıf durumda gideceği yer yok, vatandaş rahat olsun." diyerek her gün gaflarına yenilerini ekliyor, âdeta vatandaşımızla dalga geçiyor.
 
"Halkımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Bu bizim boynumuzun borcu." diyenler halkın hâlinden hiç anlamıyor, yaşadıklarını görmüyor, duymuyor.
 
Daha dün Et ve Süt Kurumu kırmızı et fiyatlarına yüzde 48 oranında zam yaptı. Kıymanın kilosu 56 liradan 83 liraya, 1 kilo kuşbaşının fiyatı da 63 liradan 92 liraya yükseldi.
 
Et ve Balık Kurumu önünde 1 kilogram et alabilmek için uzun kuyruklar oluşuyor. Ramazan öncesi hurma fiyatına yüzde 35 zam geldi. Pide fiyatı yüzde 66 zamlanarak rekor kırdı.
 
Ülkede ayçiçeği yağı krizi yaşanıyor. Savaş hâlindeki Rusya'dan, Ukrayna'dan ayçiçeği yağı getiren gemiler alkışlarla karşılanıyor.
 
Değerli milletvekilleri, artık ateş milletin cebinde yanıyor. Hâliyle vatandaşımız ucuz ürün peşinde koşuyor, market market dolaşıyor, kuyruklarda ömrünü tüketiyor.
 
Ekonomik kriz yüzünden vatandaş bırakın normal ekmek almayı daha ucuz olduğu için bayat ekmeğe hatta askıda ekmeğe mahkûm oluyor.
 
Akşamları pazardan sebze meyve atıklarını toplayan yurttaş sayısı her geçen gün artıyor.
 
Vatandaşımız kıt kanaat marketlerden sadece temel tüketim maddelerini alabiliyor.
 
İşte, AK PARTİ iktidarının yirmi yıl sonunda Türkiye'ye dayattığı tablo bu.
 
Ülkemizde yaşanan tüm bu sorunlar dikkate alındığında CHP Grubu olarak halkı zehirleyen bu gıda terörünün önüne geçilmesi için gerekli çalışmaların yapılmasını diliyor, Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız