Ahlak kavramı adil bir rekabet sağlar

Ahlak kavramı adil bir rekabet sağlar

PİYASA, REKABET VE AHLAK...

Ahlak kavramı adil bir rekabet sağlar

Kırıkkale Üniversitesi Kariyer Planlama Topluluğu tarafından ?Piyasa, Rekabet ve Ahlak? konulu bir konferans düzenlendi.

TÜM YETKİLİLER KATILDI

Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ömer Torlak ve Rekabet Kurumu Uzmanı İbrahim Hilmi Koçak konuşmacı olarak katıldığı konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat İnanç, öğretim görevlileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

FARKLI ANLAŞILMAYA AÇIK KONU

Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ömer Torlak, rekabet kavramının Türk toplumunda farklı algılanmaya açık bir kavram olduğunu, seminer ve toplantılar ile rekabetin önemini anlatmaya çalıştıklarını dile getirdi. Piyasa, rekabet ve ahlak kavramları üzerine konuşan Torlak şunları kaydetti: ?Alıcılarla satıcıların buluşma ortamının, gelişen teknolojiler sayesinde mutlaka fiziksel bir alan gerektirmediğini biliyoruz. Günümüzde herkesin elinde akıllı cihazlar bulunmakta ve bu cihazlarda birkaç tuşa basarak dünyanın herhangi bir yerindeki gelişmelerden, piyasalardan haberdar olabiliyoruz. Dolayısı ile piyasa dediğimiz şey artık fiziksel bir mekân gerektirmiyor. Piyasa şartlarının etkileyicileri ve bu piyasa şartlarını belirleyenler var. Şunu söyleyebiliriz, piyasanın kendisi değişiyor ama onu etkileyen faktörler çok fazla değişmemekte günümüzde. Bu faktörler de piyasayı kontrol etme gereksinimi doğurmaktadır. Ahlak kavramının adil bir rekabet ve sağlıklı işleyen bir piyasa düzeni sağlayabilmek için gerekli olduğunu belirtti.

REKABET NEDİR, NİÇİN KULLANILIR?

Rekabet Kurumu Uzmanı İbrahim Hilmi Koçak; Rekabet Nedir, Ne İçin Kullanılmalı, Rekabet Kanunu, Teşebbüs, Rekabet Savunuculuğu hakkında bilgi verdi. Program, katılımcıların sorularının cevaplanması ve konuşmacılara hediyelerinin verilmesiyle sona erdi.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti