AHIR, AĞIL YÜZDE 50 HİBE DESTEĞİ

AHIR, AĞIL YÜZDE 50 HİBE DESTEĞİ

Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz, tarımsal sabit yatırımlara (Ahır, Ağıl) yüzde 50 hibe desteği verildiğini söyledi.

Tüm yatırımcıları Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile iletişime geçmeye davet eden İl Müdürü Sırrı Yılmaz, “Yatırım konuları başvuruları ( KDV hariç) yüzde 50’si hibe kapsamında desteklenmektedir. Etçi ve Sütçü Damızlık (Sığır/Manda) Yetiştiriciliği ve Besi Amaçlı Tesis Kurulması: Bu konudaki yeni tesis/tamamlama/kapasite artırımı, teknoloji yenileme ve/veya modernizasyon başvuruları hibe kapsamında değerlendirilir. Başvuru sahibinin kendisine ait olan veya edineceğini taahhüt edeceği hayvan varlığı proje kapasitesinin %50’sinden az olamaz. Projede yer alan tesis, damızlık (süt veya et) sığır için en az 50 baş, damızlık manda yetiştiriciliği (süt mandası) için en az 25 baş kapasiteli olmalıdır”

 

Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği sabit yatırım başvuru kriterleri hakkında bilgi veren Yılmaz, “Et ve süt (koyun/keçi) üretimi konusunda yeni tesis/tamamlama/kapasite artırımı, teknoloji yenileme ve/veya modernizasyon başvuruları hibe kapsamında değerlendirilir. Et/süt koyunculuğu tesisleri en az 200 baş et/süt koyunu kapasiteli, et/süt keçiciliği tesisleri ise en az 150 baş et /süt keçisi kapasiteli olacak şekilde planlanmalıdır. Başvuru sahibinin kendisine ait olan veya taahhüt edeceği hayvan varlığı proje kapasitesinin %30'undan az olamaz. Canlı hayvan alımı hibe kapsamında değildir. Gerekli şartları sağlaması durumunda gerçek ve tüzel kişiler başvurabilir. Başvurunun elektronik ağdan yapılması için son tarih 06.03.2021 saat 23:59’dur” dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ