Ahilik iyi ahlakı öğretir

Ahilik iyi ahlakı öğretir

Ahilik Haftası Kutlama Komitesi üyeleri, Kırıkkale Valisi Ali Kolat`ı makamında ziyaret etti. Vali Kolat, burada yaptığı konuşmada, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iyi ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin, yardımseverliğin simgesi olan esnafın,

SEVGİYİ VE KARDEŞLİĞİ ÖĞRETİYOR

Ahilik kültürünün, örf, adet ve inançlara dayalı olduğunu belirten Kolat, "Ahilik kültürü, geleneği, bizim örf, adet, gelenek ve inançlarımıza dayalı, esnafın nasıl yetişmesi gerektiği, nasıl hizmet etmesi gerektiği gibi konularda, geçmişte atalarımızın gösterdiği sevgiyi, kardeşliği, hoşgörüyü günümüze taşıyan çok güzel bir gelenek. Bize biraz folklorik gelse bile yaşatılması gereken kültür. Esnaf odalarımız ve vatandaşlarımız da sağ olsunlar bu konuyu çok önemsiyorlar.” 

MANEVİ BİR HAVA OLUŞUYOR

“Kutlama çerçevesinde manevi bir hava oluşuyor. Kur’an-ı Kerim okutuluyor, güzel dualar okunuyor.  Güzel bir atmosfer oluşuyor. Ben bu haftanın devletimiz ve milletimiz için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Bu vesileyle Ahi Evran Haftanızı kutluyorum” dedi. Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli de sevgi, hoşgörü, çalışkanlık, yardımseverlik, dürüstlük ve tok gözlülük anlayışıyla, esnaf ve sanatkârlar arasında kurulmuş olan Ahilik müessesesini yaşatmaya çalıştıklarını bildirdi.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı