Ahilik Haftası kutlamaları başladı

Ahilik Haftası kutlamaları başladı

Ahilik Haftası kapsamında İl Kutlama Komitesi üyeleri Belediye Başkanı Veli Korkmaz`ı ziyaret etti. Başkan Korkmaz, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli ve kutlama komitesi üyelerini kabulünde yaptığı konuşmada, ziyaretten duyduğ

Ahilik Haftası kapsamında İl Kutlama Komitesi üyeleri Belediye Başkanı Veli Korkmaz`ı ziyaret etti. Başkan Korkmaz, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli ve kutlama komitesi üyelerini kabulünde yaptığı konuşmada, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bir ülkede, kentte, esnafla ne kadar güçlü olursa ülkenin geleceğinin de o kadar aydınlık olacağını kaydetti. Kutlama Komitesi Başkanı Köstekli ?de, başkan Korkmaz`a kendilerine verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

KÖSTEKLİ: AHİLİK EN ZENGİN MİRASLARDANDIR

Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Süleyman Köstekli, ahilik kültürüne sahip çıkmamız gerektiğini söyledi. Köstekli, ?Ahilik bizlere teşekkür etmeyi ve özür dilemeyi öğretmiştir. Bu iki kavram toplumumca benimsenmesi gerekir? dedi.

KÜLTÜRÜMÜZE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Ahilik haftası ile ilgili açıklamalarda bulunan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Süleyman Köstekli, ahilik kültürüne her zaman sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Köstekli, Ahiliğin anne ve babaya hürmet etmek, kim tutmamak, çalışkan olmak ve Allah Rızası?nı kazanmak olduğunu söyleyerek, Kırıkkaleli gençlerin Ahilik kültürünü benimsediğini söyledi. Köstekli konuşmasının devamında, ?Kırıkkale?de yetişen neslin ailesinden gördüğü kültürü yaşattığına inanıyorum. Yeni nesiller şanlı geçmişimizi şanı ile sürdüreceklerdir. Buna yürekten inanıyorum. Hepimiz sevelim ve sevilelim? dedi.

AHİLİK DÜSTURUNA YÖNELMELİYİZ

Ahiliğin terbiye olduğunu belirten Köstekli konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi, ?2 Dünya Savaşından çıkan Almanyalılar, Ahilik düsturunu kendilerine kanun edinerek, şu anki konumuna gelmişlerdir. Kendi kültürümüze, kendi düsturumuza sahip çıkmalıyız. Sanatımızda, işimizde, alışverişimizde Ahilik düsturuna yönelmeliyiz. Ahilik bir terbiyedir. Anneye, babaya ve ustaya karşı saygıdır. Ahilik en zengin miraslardandır. Ahiliğin bize öğrettiklerini güncelleştirip yeni nesillere aktarmak gerekir. Yaptığımız işleri kalıcı kılmak bizim görevimiz olmalıdır. Ahilik bize bunu öğretir. Yarına ait izler bırakmak her birimizin temel görevidir? diye konuştu.

 



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı