Ahilik Haftası kutlamaları başlıyor

Ahilik Haftası kutlamaları başlıyor

Kırıkkale Valiliği, Kırıkkale Belediyesi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ve Kırıkkale Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Ahilik Haftası Kutlama Komitesi tarafından düzenlenen 24. Ahilik Haftası Etkinlikleri başlıyor.

YARIN BAŞLIYOR
Anadolu`da 13. yüzyılda yaşayan Ahi Evran`ın insani ve ahlaki felsefesini yaşatmak, geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen 24. Ahilik Kültürü Haftası, 19-25 Eylül tarihleri arasında kutlanıyor. Kırıkkale Valiliği, Kırıkkale Belediye Başkanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği tarafından gerçekleştirilecek kutlama programı, 22 Eylül Perşembe günü Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk anıtına çelenk konulması ile başlanılacak.
 
AHİLİK PİLAVI İKRAM EDİLECEK
Program 22 Eylül Perşembe günü Cumhuriyet meydanında Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başlayacak ve ardından Belediye önünden saat 10.00 da Ahilik korteji yürüyüşü yapılacak. Kültür Merkezi`nde Kırıkkale Üniversitesi Öğretim üyeleri Prof Dr. Muhittin Eliaçık, Yrd Doç Dr. Mehmet Esat Sarıcaoğlu, Yrd. Doç Dr. Abdülkadir Zorlu tarafından ??Ahilik konulu?? panel düzenlenecek. Paneli takiben Kültür Müdürlüğü Ustalar topluluğu gösteri sunacak. Aynı gün öğle öncesinde MKEK açık hava düğün salonunda Şed kuşatma töreni ve müteakiben öğleyin yaklaşık 1000 kişiye Ahi Pilavı ikramı yapılacak.
 


1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı