Ahilik kültürü bir yaşam biçimidir

Ahilik kültürü bir yaşam biçimidir

AHİLİK HAFTASI KIRIKKALE´DE ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

AHİLİK HAFTASI KIRIKKALE´DE ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

Ahilik kültürü bir yaşam biçimidir

Kırıkkale´de, Ahilik Haftası düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, KESOB Başkanı Süleyman Köstekli ve beraberindeki heyet, mehter eşliğinde Belediye önünden İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü önüne kadar yürüdü.

AHİLİK KÜLTÜRÜ YAŞAM BİÇİMİDİR

Vali Haktankaçmaz, burada düzenlenen programda yaptığı konuşmada, ahilik kültürünün aslında bir yaşam biçimi olduğunu ifade etti Haktankaçmaz, "Ahi Evran ömrünün son 15 yılını geçirdiği Kırşehir´de ve Anadolu coğrafyasında böyle bir dayanışma kültürü ve yaşam biçimini hayata geçiriyor. Bu kültürün ilk tohumlarını atıyor. Ahilik nasihatlerine bakıldığı zaman ´ihtiyacın olduğu halde ihtiyacı olanla paylaşmak´ düsturunu görürsünüz. O günlerde filizlenen bu teşkilat günümüze kadar gelmektedir. Tüm esnafımızın Ahilik Haftasını kutluyorum" diye konuştu

KATILIMCILARA PİLAV İKRAMI

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Köstekli de ahilikle topluma ahlaklı insan yetiştirme çalışmalarının, 800 yıldır devam ettiğini, ahiliğin bundan sonra da yaşayacağını dile getirdi. Programda Kırıkkale Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Gülten Bulduker de Ahilik ile ilgili katılımcılara bilgiler verdi. Etkinlikler kapsamında bir düğün salonunda düzenlenen törenle Vali Haktankaçmaz, Belediye Başkanı Saygılı ve Oda Başkanı Köstekli´ye Şed kuşatıldı. Haktankaçmaz, "Yılın Ahisi" seçilen Emir Ali Elitok´a hediye verdi.  Katılımcılara "Ahilik pilavı" ikram edildi.

HABER: Ferman Aybars Gök



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı