Ahilik, kardeşlik ve paylaşmaktır

Ahilik, kardeşlik ve paylaşmaktır

KUTLAMA ETKİNLİKLERİ BUGÜN AHİLİK YÜRÜYÜŞÜYLE BAŞLAYACAK

KUTLAMA ETKİNLİKLERİ BUGÜN AHİLİK YÜRÜYÜŞÜYLE BAŞLAYACAK

Ahilik, kardeşlik ve paylaşmaktır

?Ahilik Haftası´ etkinlikleri dün ziyaretlerle başladı. Kutlamalar bugün Ahilik yürüyüşüyle devam edecek. Kırıkkale Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ve Ticaret İl Müdürlüğü tarafından organize edilen törenler kapsamında organize heyeti Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz´ı ziyaret etti. Ahiliğin kardeşlik ve paylaşmak olduğu vurgulandı.

ATATÜRK ANITINA ÇELENK SUNDULAR

Esnaf Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Süleyman Köstekli ve birliğe bağlı oda başkanları Atatürk Anıtına çelenk sundular. Daha sonra Başkan Köstekli, Müdür Çetiner ve birliğe bağlı oda başkanları Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz´ı ziyaret ettiler.

HALKA YARARLI OLMAYA ÇALIŞIN

Ahiliğin, işçinin, çalışanın, üretenin, namuslu kazancın, namuslu ticaretin ve adaletli yönetimin simgesi olduğunu dile getiren Köstekli, ?Ahilik, halka dönük bir kurumdur. Kendi ticaret çıkarını diğer meslektaşlarından üstün tutmayan kişi mutluluğu halka hizmet edip yararlı olmakta arar. Belli bir süre, bir iş basamağında kalarak olgunlaştırılan yamak-çırak-kalfa-usta hiyerarşisi kurmayı ve bu basamaklarda baba-evlat ilişkisi gibi öğreticiye candan bağlanmak suretiyle sanatı, sağlam ahlaki ve mesleki temellere oturtmayı amaçlar? şeklinde konuştu.

ADALETLİ TEMEL İLKELERİ

Köstekli konuşmasında şu ifadelere yer verdi: ?Böyle güzel ilkelerle var olmuş olan Ahilik kurumumuz, Osmanlılar döneminde lonca, gedik kuruluşları olarak devam etmiş; Cumhuriyetimizin kuruluşuyla birlikte de esnaf teşkilatlarımız, yasal düzenlemelerle çalışmalarına devam etmiştir. Bugün peştamal kuşanma yerine diploma verilmekte, esnafın ve çalışan kesimlerin sosyal güvenlikleri Devletimizin sosyal güvenlik kurumları aracılığıyla sağlanmaktadır? dedi.

HABER: Murat Karadağ



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı