Ahılı güneş enerjisi ile sulanacak

Ahılı güneş enerjisi ile sulanacak

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi programı kapsamında güneş enerjili sulama sistemi hizmete girdi.

SULAMA YAPIP ELEKTRİK ÜRETECEK

Kırıkkale’de ilk kez desteklemesi yapılan güneş enerjili sulama sistemi faaliyetine başladı. Merkez Ahılı köyü çiftçilerinden Laver Onan’ın başvurusu ile desteklenen güneş enerjili sulama sisteminin kontrolleri yerinde yapıldı. Bu sistemin kurulumu ile yatırımcı güneş enerjisi sayesinde 0 TL maliyet ile ceviz bahçesi tesisinin sulamasını yapabileceği gibi ileriki yıllarda taşınabilir olarak planlanan güneş enerjisi sistemi ile evinin elektrik ihtiyacını da karşılayabilecek. İl Müdürü Recep Kırbaş, bireysel sulama makine ve ekipman alımlarının desteklenmesi programı kapsamında toplamda 9 adet proje için 212 bin 28 TL hibe desteği verileceğini ifade etti. Kırbaş ayrıca programın diğer bir ayağı olan makine ekipman desteklerinde bugüne kadar toplam 2 bin 239 çiftçiye 6 milyon 324 bin 680 TL hibe destek verildiğini açıkladı.

21 PROJEYE DESTEK

İl Müdürü Kırbaş hibe kazanan işletme ve projelerle ilgili şu açıklamada bulundu: “8. Etap KKYDP kapsamında; Sulakyurt İlçesinde “Ayçiçeği Eleme, Çuvallama ve Depolama Projesi”, Delice ilçesinde “Hububat Depolama ve Temizleme Tesisi Projesi”, Kırıkkale OSB’ de “Yem Üretimi Ürün Çeşitliliğinin Artırılması Projesi”, Kırıkkale Merkezde uygulanacak olan “Un Tesisi Kapasite Artırma ve Teknoloji Yenileme Projesi.”, Keskin ilçemizde “Buğday Silosu Projesi.” ve “Çelik Silo Projesi.” ve Balışeyh ilçemizde Kuruyemiş Paketleme Projesi hibe desteği almaya hak kazanmış ve inşaatları yılsonu itibarıyla bitmiş olacak ve bu işletmelere toplam 2.569.479,00-TL tutarında hibe desteği verilecektir. İl Müdürlüğümüzce bu zaman kadar bu projelerle birlikte 21 proje için 5.783 bin TL destek verilmiş olacaktır.”

28 MİLYONLUK YATIRIM

İl Müdürü Recep Kırbaş; kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı kapsamında bugüne kadar 2 bin 248 çiftçi için makine ekipman ve sulama desteği, 21 yatırımcıya 5 bin 783 bin TL tarımsal sanayi desteği olmak üzere toplamda yaklaşık 28 milyon TL tutarında yapmış oldukları yatırımları karşısında 12 bin 320 bin TL hibe destek verildiğini bildirdi.



İLHAT
25.10.2014 21:28:25
HİBE DESTEGİ VERİLECEKSE KÖYLÜNÜN İÇME SUYUNA DESTEK VERİN. CEVİZ İÇMESUYUNDAN DAHA MI ÖNEMLİ?

1

Kırıkkale Belediyesi artık E-Devlet´te

2

Kırıkkale Silah İhtisas OSB´de İlk Temel Atıldı

3

?Boran Fırtınası? geliyor

4

Teknoloji seferberliği projesi

5

Akıllı Şehirler Platformuna Kırıkkale´den harika fikirler

6

Milli silahlarımızla destan yazıyoruz

7

KÜBTUAM´a Uluslararası TÜRKAK Akreditasyonu