AHİ-KA DESTEĞE DEVAM EDİYOR

AHİ-KA DESTEĞE DEVAM EDİYOR

Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİ-KA)`nda İkinci Teknik Destek Programı tanıtım toplantılarının sona erdiği, proje başvurularının ise devam ettiği kaydedildi.

TOPLANTILAR SONA ERDİ

Ahiler Kalkınma Ajansı, bölgedeki yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden, ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama aşamalarında sıkıntı ile karşılaşılan çalışmalarına destek sağlamak amacıyla 5 Eylül 2011 tarihinde İkinci Teknik Destek Programı`nı ilan etmişti. Ahiler Kalkınma Ajansı`nın Teknik Destek Programı`nın ayrıntılarını muhtemel yararlanıcılarla paylaşmak amacıyla, 8-14 Eylül 2011 tarihleri arasında Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde`de tasarladığı tanıtım toplantıları sona erdi.

 

ÖNEMİ VE KAPSAMI

Teknik Destek Programının amacı, kapsamı ve sürecin işleyişi gibi temel konulara yönelik ayrıntılı sunumların gerçekleştirildiği toplantılar 8 Eylül 2011`de Kırşehir ve Kırıkkale`deki oturumlarla başladı. Ahiler Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programı tanıtım toplantılarının 3. durağı ise Nevşehir oldu. Ahiler Kalkınma Ajansı Hizmet Binası Toplantı Salonu`nda gerçekleştirilen toplantı, belediye başkanları, kaymakamlar, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerin katılımıyla gerçekleşti. Tanıtım toplantısı, Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Selim Biçen`in teknik destek programının amacı önemi ve kapsamı konusundaki sunumuyla başladı.

 

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Toplantı, Ahiler Kalkınma Ajansı Program Yönetim Birimi Başkanı Yasemin Sarıaslan tarafından yapılan teknik destek programının ayrıntıları hakkındaki sunumla devam etti. Ahiler Kalkınma Ajansı, Teknik Destek Programı kapsamındaki tanıtım toplantıları 14 Eylül 2011`de Aksaray ve Niğde`de yapılan toplantılarla sona erdi. Teknik destek kapsamında, TR71 Düzey 2 Bölgesi`nde (Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Niğde) bulunan yerel yönetimler ve mahalli idare birlikleri, üniversiteler, meslek yüksekokulları, araştırma enstitüleri, kamu kurum ve kuruluşları, kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları başvuruda bulunabilecektir.

 

SÖZLEŞME İMZALANMA SÜRECİ

Başvuruların teslim alınması işlemlerine 5 Eylül 2011 tarihinde başlanılacak olup, başvurular 31 Ekim 2011 saat 18. 00`de sona erecek. Ön inceleme ve nihai değerlendirme sürecinin ardından Genel Sekreter onayı ile değerlendirme süreci sona erecek. 15-20 Kasım 2011 tarihleri arasında başarılı projelerin ilan edilecek. İlan tarihini müteakiben 10 gün içinde proje sahipleri ile sözleşme imzalanma süreci tamamlanacak. Projelerin uygulama süresi mevzuat gereği 1(bir) ay ile sınırlı olacak.

 



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı