Ağzımıza aldığımız her lokmayı onlara borçluyuz

Ağzımıza aldığımız her lokmayı onlara borçluyuz

KIRIKKALE VALİLİĞİ İLE AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR İL MÜDÜRLÜĞÜNCE ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERLE YAKINLARI İÇİN İFTAR YEMEĞİ DÜZENLENDİ

KIRIKKALE VALİLİĞİ İLE AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR İL MÜDÜRLÜĞÜNCE ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERLE YAKINLARI İÇİN İFTAR YEMEĞİ DÜZENLENDİ

Ağzımıza aldığımız her lokmayı onlara borçluyuz

Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, şehit yakınları ve gazilerin ülke adına en kutsal emanet olduklarını söyledi. Oruç tutabilme özgürlüğüne şehitlerimiz sayesinde kavuştuğumuzu vurgulayan Haktankaçmaz, ?Bugün iftarımızı açarken ağzımıza koyduğumuz her bir lokmada kimlerin katkısının olduğunun farkındayız? dedi.

ŞEHİT YAKINLARIMIZ BİZE EN KUTSAL EMANET

Kırıkkale Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından şehit aileleri ve gaziler için Polisevinde yemek verildi. Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz düzenlenen iftar programına katılan şehit aileleri ve gazilerin masalarına giderek bir süre sohbet etti. Şehit aileleri ve gaziler, Kırıkkale Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından Polisevinde düzenlenen iftar programında protokol ile bir araya geldi. Düzenlenen programa katılan şehit aileleri ve gaziler dualar eşliğinde oruçlarını açtılar. Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, şehit yakınları ve gazilerin ülke adına en kutsal emanet olduklarını söyledi. Oruç tutabilme özgürlüğüne şehitlerimiz sayesinde kavuştuklarını belirten Haktankaçmaz, ?Bugün iftarımızı açarken ağzımıza koyduğumuz her bir lokmada kimlerin katkısının olduğunun farkındayız? dedi.

RAHMET AYI İÇERİSİNDEYİZ

Haktankaçmaz konuşmasının devamında, ?Bir huzur ayı, rahmet ayı içerisindeyiz ve bizler için en kutsal varlık olan, en kutsal emanet olan sizler şehitlerimizin yakınları ve gazilerimiz ile beraberiz. Böylesine güzel bir ayda böylesine güzel bir ortamı bizimle paylaştığınız için, davetimize icabet ettiğiniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ramazan vesilesiyle orucumuzu tuttuk, orucumuzu açtık, bu ay içerisinde herkes gücü yettiği kadar ibadetini yerini getiriyor, yapabildiği kadarıyla. Ben de, bu milletin her bir ferdide tuttuğumuz bu orucu, oruç tutabilme özgürlüğüne nasıl sahip olduğumuzu, bugün iftarımızı açarken ağzımıza koyduğumuz her bir lokmada kimlerin katkısının olduğunun farkındayız? dedi.

KAHRAMAN ŞEHİTLERİMİZİN SAYESİNDE

Ülkenin bugünkü varlığını şehit ve gazilere borçlu olduğunu dile getiren Vali Haktankaçmaz, "Bizler eğer bugün bu bayrak altında, bu kutsal vatan toprağında ibadetlerimizi yapabiliyorsak dinimizi yaşayabiliyorsak çoluk çocuğumuzu evlatlarımızı arzu ettiğimiz şekilde geleneklerimize göre örf ve adetlerimize göre yetiştirebiliyorsak bunda başta kahraman şehitlerimizin ve tabii bugün anneleri, babaları olarak, eşleri ve çocukları olarak aramızda bulunan sizlerin yaptığı en büyük fedakârlık, evlatlarınızı feda ederek şehit kardeşlerimizi, kahramanlarımızı feda ederek sizler bize bugünleri yaşatıyorsunuz. Gazilerimiz, en kıymetli uzuvlarını bizler için feda ettiler ve bizler onların sayesinde bu akşam bir aradayız. Sizlere dua ediyoruz, bütün vesileleri kullanarak sizlere dua ediyoruz. Bugün aramızda Kırıkkaleli olup Ankara´da ve çeşitli illerde ikamet eden ve 15 Temmuz´da şehit olan Kırıkkaleli kardeşlerimizin yakınlarından bir grup arkadaşımız ve gazilerimiz, o gece çeşitli şekillerde yaralanan, uzuvlarını kaybeden kardeşlerimiz de burada onlara da hoş geldiniz diyorum" diye konuştu.

RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ

Düzenlenen iftar programı vesilesiyle tüm şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını ifade eden Kırıkkale Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Hatice Uğurlu, "Gazilerimize şükranlarımızı ifade ediyoruz. Gerek ülkemizde gerekse ülkemizin dışında askerimiz, güvenlik güçlerimiz, polisimiz büyük bir mücadele vermekte bu Ramazan vesilesiyle onlara da kolaylıklar diliyoruz. Allah onların ayağına taş değdirmesin, hepsine görevlerini başarıyla yapmayı nasip etsin" şeklinde konuştu. İftar yemeğine Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Hatice Uğurlu, Şehit ve Gazi dernekleri Başkanları ve yakınları katıldı.

Haber Merkezi



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ