Ağrısız Kanamasız Hemoroit Ameliyatı

Ağrısız Kanamasız Hemoroit Ameliyatı

Kırıkkale Hilal Hastanesi Genel Cerrahi Kliniğinde yapılan ağrısız ve kansız hemoroit ameliyatı vatandaşların ilgisini çekiyor. İnsanların yaşam kalitelerini ciddi oranda düşüren ve hem iş hem de özel hayat ile ilgili çok yüksek problemlere neden olan bu

EN HASSAS BÖLGE

Konuyla ilgili Uzman Avcıoğlu “Makat bölgesi vücudun en hassas ve en çok duyu sinirlerinin bulunduğu bölgelerindendir ve yapılan klasik ameliyatlarda, çeşidine göre ciddi düzeyde ağrıya sebep olabilmektedir. Özellikle şiddetli ağrı ilk 4-7 gün hastanın yaşam kalitesini düşürecek düzeylerde olabilmektedir. Giderek azalan ağrı hastanın 2-5 hafta işe gitmesine engel olacak düzeylerdedir. Genel cerrahi kliniklerinde en etkili ağrı kesicilerin kullanılması gereken ameliyatlar daha çok hemoroit ameliyatlarıdır” şeklinde konuştu.

AĞRISIZ, KANAMASIZ, PANSUMANSIZ

Ağrısız Hemoroit Ameliyatının nasıl yapıldığına dikkat çeken Avcıoğlu “Ağrının bu kadar şiddetli olması insanların hemoroit ameliyatı işlemini ertelemelerine bile sebep olabilmektedir. Gerek hastanın yaşam kalitesi ve gerekse işe dönüş süresini kısaltmak için birçok hemoroit ameliyatı türü geliştirilmiştir. Ağrısız, kanamasız, yara bakımı ve pansuman ihtiyacı olmayan, istirahat gerektirmeyen en etkili hemoroit ameliyatı basur memelerini besleyen atar damarın bağlanması ameliyatıdır.  Aslında ameliyat denemeyecek kadar basit bir işlemdir. Literatürde THD (Trans Hemoroidal Desarterizasyon) ya da diğer adıyla HAL (Hemoroidal Arter Ligasyonu) ; yani basurun damarının bağlanması olarak geçmektedir” açıklamalarında bulundu.

 

AMELİYAT SONRASI YÜRÜYEBİLİYOR

“Hemoroit THD / HAL Ameliyatı Nedir?” sorusuna açıklık getiren Avcıoğlu “Atardamarın bağlanması ameliyatı kısaca şu şekilde tarif edilebilir; Bölgesel uyuşturma, ya da narkozla yapılmaktadır. Anüsten sokulan küçük, boru benzeri bir alet, atar damarın yerini tespit etmeye yaramaktadır. Bu küçük aletle damar bulunur ve biriken kan emilir. İplerle bağlanan atar damarın tıkanmasıyla memelere gelen kan miktarı azaltılır ve meme kendiliğinden büzüşerek kaybolur. Ameliyat sonrası kısa süreli dinlenen hasta yürüyerek evine gidebilmektedir. Genel olarak çok gerekli olmasa da 2-3 gün istirahat önerilir, kabızlığın engellenmesi dışında ciddi diyet kısıtlaması yapılmaz. Tüm Hemoroit Çeşitlerinde Uygulanabilir. Basurun damarını bağlama ameliyatı 2.-3. ve 4. derece hemoroitlerin tedavisinde rahatlıkla ve başarıyla kullanılabilmektedir.1.derece hemoroitlere de kullanılabilir ancak bu derecedeki hemoroitlere genellikle ilaç yeterli olmaktadır. THD hemoroit ameliyatının en önemli şartı teknolojiye bağımlı bir tedavi olmasıdır, yani yeterli teknolojiye sahip olmayan hastanelerde yapılamaz” dedi.



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!