Ağlara vatoz takıldı

Ağlara vatoz takıldı

Kırıkkale?de uzun yıllardır sektörde faaliyet gösteren Liman Balıkçılık, ağlarına takılan dev vatoz bağlığının şaşkınlığını yaşıyor. Vatozu işyerlerinde sergileyen işletme yetkilileri vatandaşların şaşkınlıkla inceledikleri balığı satmayacaklarını, kurutu

İŞYERİNDE SERGİLEYECEĞİZ

Genellikle Ege ve Akdeniz sularında rastlanan Vatoz Balığı, Kırıkkaleli balıkçıların ağlarına takıldı. Liman Balıkçılık işletme yetkilileri ağlarına takılan 30 kilogram ağırlığındaki vatozun vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördüğünü belirterek bu dev balığı işyerlerinde sergilemeye devam edeceklerini belirttiler. İşletme yetkilileri yaptıkları açıklamada bu türe ender rastladıklarını belirterek ?Vatoz balıklarına Ege ve Akdeniz sularında rastlanır. Bizim vitrinlerimizde ender görülen balıklardan birisi de vatozdur? ifadelerinde bulundular.

BİR DİP BALIĞI

İşletme yetkilileri dev vatozu satmayacaklarını belirterek ?İlgi ile balığı inceleyen vatandaşlar satılık olup olmadığını soruyor. Bu balığı kurutup işyerimizde sergileyeceğiz? dediler. Vatoz hakkında bilgi veren işletme yetkilileri ?Göğüs yüzgeçleri büyük ve vücudun iki yanına bitişiktir. Kuyruğu az çok uzun olup, sırt yüzgeçleri birbirine yakındır. Sırtı lekeli ve çivilidir. Erkekler 70, dişiler 125 cm uzunluğu bulurlar. Kumluklara gömülür, gece avlanırlar. Küçük balıklar ve küçük kabuklularla beslenirler. Yumurtaları zarımsı bir kabukla kaplıdır ve zeminlere tutunmak için ipliksi uzantıları vardır. Ege, Marmara ve Boğazlarda rastlanan bir dip balığıdır? şeklinde konuştular.

1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü