Ağız kokusuna çözüm bulun

Ağız kokusuna çözüm bulun

Ramazan ayında oruç tutan kişilerde uzun saatler süren açlık ve sıvı tüketimi olmaması nedeniyle ağız kokusu sık rastlanan sorunlardan birisi. Sağlık İl Müdürlüğü yetkilileri, ağız kokusunun azalabileceğini söyledi.

SOĞAN VE SARIMSAK YEMEYELİM

Sahurda ve iftarda yenilen şeylere dikkat ederek ağız kokusunun azaltılabileceğini belirten İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, oruç tutan kişilerin ağız kokusunu önlemek için yapması gerekenleri şöyle sıraladı: ?Soğan sarımsak tüketimi ağız kokusuna yol açan yiyecekler olduğu için çok fazla tüketilmemesi eğer tüketilmesi gerekliyse pişirilerek tüketilmesi tercih edilmelidir. Şekerli ve baharatlı yiyeceklerin tüketilmesi, sindirim sonrası ortaya çıkan kötü koku ağız kokusuna neden olacağı gibi gün boyu ağız bakımı yapılamayacağından dişlerde çürüklere de yol açar?

SİGARA TÜKETİMİNİ AZALTIN

?Sigara tüketimi hem diş eti hastalıklarına yol açar hem de fizyolojik ağız kokusuna neden olur. İçildikten sonra dişler iyi fırçalanmalı ağız gargarası ile çalkalanmalıdır. İftar ve sahurda bol su tüketimi çok önemlidir. Çay kahve gibi kafeinli şeylerin tüketimi vücutta su tutulmasına neden olduğu için ağız kuruluğuna yol açar. Ağız kuruluğu ağız kokusuna sebep olur. Bu nedenle asitli ve kafeinli içeceklerin fazla tüketilmemesi eğer tüketildiyse üzerine bol su içilmesi gerekmektedir?

DOMATES AĞIZ KURULUĞUNU GİDERİR

?Süt ürünleri sindirimleri sırasında kötü koku ortaya çıkar. Sahurda içerisinde su içeriği yönünden zengin olan yiyecekler örneğin domates elma tüketilmesi ağız kuruluğunu önleyeceğinden dolayı ağız kokusunu azaltacaktır. Et ürünleri protein içerdiğinden sindirilmeleri sırasında kötü koku ortaya çıkacağı için bu tür yiyeceklerin az yenilmesi gerekmektedir?

BOL SU İÇİN

Oruç tutulmasından dolayı meydana gelen fizyolojik ağız kokusunu önlemek amacıyla baharatlı ve şekerli yiyeceklerin kafeinli ve asitli içeceklerin az tüketilmesi ve bol su içilmesi gerektiğini vurgulayan yetkililer, sahurda ve iftarda dişlerin fırçalanması ağız gargaralarının kullanılması ve diş ipi kullanımının "ağız kokusunu" önlemek için önemli kriterler olduğunu söyledi.



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!