Ağırtaş: “İntiharları önlemek hepimizin elinde”

Ağırtaş: “İntiharları önlemek hepimizin elinde”

İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, “Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre Dünyada her yıl ortalama 800 bin kişi intihar nedeniyle ölmektedir. Bu değer kabaca her 40 saniyede 1 ölüm demektir”

Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş,  “Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre Dünyada her yıl ortalama 800 bin kişi intihar nedeniyle ölmektedir. Bu değer kabaca her 40 saniyede 1 ölüm demektir”

FARKINDALIK VE DUYARLILIK ARTIRILMALI

İl Sağlık Müdürü Ağırtaş,  ’10 Eylül Dünya İntiharı Önleme Günü’ dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Müdür Ağırtaş açıklamasında “Dünya Sağlık Örgütü, Uluslararası İntiharı Önleme Derneğinin bir girişimi olarak 2003 yılından bu yana dünyada intihar olgusu konusunda farkındalık yaratmak amacıyla 10 Eylül tarihini Dünya İntiharı Önleme Günü olarak ilan etmiştir. Bu yılki tema Uluslararası İntiharı Önleme Derneği tarafından “Harekete Geç Umut Ol” olarak belirlenmiş olup intihar eğilimi olan kimselerin yardım almalarını kolaylaştırmak ve toplumun bu konudaki duyarlılığının arttırılması hedeflenmektedir”

108 MİLYON İNSANA DENK GELMEKTE

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre Dünyada her yıl ortalama 800 bin kişi intihar nedeniyle ölmektedir. Bu değer kabaca her 40 saniyede 1 ölüm demektir. Ölümle sonuçlanan her intihar için 25 kişi intihar girişiminde bulunur ve çok daha fazla kişinin de intiharla ilgili ciddi düşünceleri vardır. Kaybedilen her hayat birinin eşini, çocuğunu, ebeveynini, arkadaşını veya meslektaşını temsil etmektedir. Her bir intihar yaklaşık 135 kişinin bu durumdan yoğun bir şekilde etkilenmesine neden olmaktadır. Bu, tüm dünyada her yıl intihar davranışı ile derinden etkilenen 108 milyon insana denk gelmektedir.

 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız