AGİAD?TAN İSTİHDAM PROJESİ

AGİAD?TAN İSTİHDAM PROJESİ

Anadolu Genç İşadamları Derneği (AGİAD), Kırıkkale?deki işsizliğin önüne geçmek ve işletmelerin aradığı nitelikli eleman ihtiyacını temin etmek için Kırıkkale Üniversitesi ve İş-Kur İl Müdürlüğü ile dev projeye imza attı.

İŞVERENLERDE KAZANACAK

İşbirliği ve güç birliği projesi kapsamında işletmelerin en büyük sıkıntısı olan nitelikli eleman ihtiyaçları bu projeler sayesinde karşılanacak. İlk önce İş-Kur tarafından kursa alınacak kişiler, daha sonra işletmelerde çalışma imkanı bulacak. İşletmeler ayrıca yeni torba yasa kapsamında, kursiyerlerin aldığı belge ile yaklaşık 42 ay boyunca yüzde 86?lık SGK desteğinden faydalanacak. Projenin ilk etabında perakende firmalarının ihtiyacı olan ?satış elemanı /tezgâhtar? eğitimi ve ?girişimcilik? eğitimi Kırıkkale Üniversitesi Cumhuriyet Salonunda gerçekleşen tören ile başladı. Projede istihdam sağlayan firmalara plaket verildi. Bu proje kapsamında 200 kişi satış elemanı /tezgahtar ve 50 kişide girişimcilik eğitiminden geçecek.

 

AMAÇ İSTİHDAM

İşletmeler yüzde 21 istihdam garantisi vermelerine rağmen kursiyerlerin eğitimde göstereceği performansa bağlı olarak, bu oranı yüzde 100 de çıkabilecek. Projenin diğer etaplarında ise ?bilgisayarlı muhasebe?, ?garsonluk?, ?satış elemanı/tezgâhtarlık? kursları da ilana çıktı. Ayrıca imalat sanayisi ihtiyacı olan nitelikli personel için meslek tanımlarına uygun kurslar açılması içinde özel çalışmalar yapılıyor. 2011 yılı içerinde toplam 1000 kişiyi eğitimden geçirip minimum 200 kişiye istidam sağlanması hedefleniyor.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız