AGİAD, ihtiyaç sahiplerine yemek dağıtıyor

AGİAD, ihtiyaç sahiplerine yemek dağıtıyor

Anadolu Genç İş Adamları ve Sanayicileri Derneği (AGİAD), her gün ihtiyaç sahibi ailelere yemek dağıtımı gerçekleştiriyor. Yemekler, mahalle muhtarları tarafından belirlenen ailelere, günde 4 çeşit olarak gerçekleşiyor. Dernek bünyesinde bulunan Karşıyaka

BİRLİK VE BERABERLİK DUYGUSU

Ramazan ayında 2 yıldır yemek dağıtım işinin gerçekleştirildiğini açıklayan Karşıyaka Okuma Salonu yetkilisi Mustafa Vural, okuma salonunu ihtiyaç sahibi çalışkan öğrencilerin ücretsiz ders takviyesi ve etüt çalışması yaptırdıklarını söyledi. İlde de yüzlerce çocuğun fakirlik, imkânsızlık ve ilgisizlik gibi nedenlerle başarılı oldukları halde düzenli eğitim alamadıklarını ifade eden Vural, “İmkânsızlıklar içinde boğuşan bir öğrenci ile her istediğine her zaman ve kolayca ulaşabilen bir öğrencinin aynı sınava tabi tutulması büyük bir fırsat eşitsizliğine sebep olmaktadır. İşte bu sorunu çözmek amacıyla şehrimizde okuma salonu projesi hazırladık. Hazırladığımız projemiz uygulamaya geçti. Söz konusu fırsat eşitsizliği ortadan kalktı ve çeşitli sebeplerle sınavlara hazırlanamayan, derslerine çalışacak bir ortamı mevcut olmayan öğrencilere güzel bir imkân oluşturduk." dedi.

KARDEŞLİK ÖN PLANDA

Doküman desteği sayesinde, öğrenci ders çalışmada kaynak sıkıntısı çekmeyeceğini belirten Vural, “Ayrıca öğrencinin durumunu görüşmek, öğrenciyi ve ailesini daha yakından tanımak için aile ziyaretleri yapılıyor. Gezi ve pikniklerin yapılmasıyla öğrencilerin çevrelerini daha yakından tanımaları ve moral-motivasyonlarının üst düzeyde tutulması sağlanıyor.” diye konuştu. İhtiyaç sahibi insanlara yardım etmekten dolayı mutlu olduğunu ifade eden AGİAD gönüllüsü Savaş Yıldırım da bu sayede rahatça yatağında uyuduğunu belirtti.  Bir evde 6 baş nüfusun bulunduğunu açıklayan Fatma Büyükabdi ise eşinin ara işlerinde çalıştığını, AGİAD sayesinde evine sıcak yemek girdiğinin altını çizdi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü