AGD, dedelerini unutmadı

AGD, dedelerini unutmadı

ÇANAKKALE ZİYARETİ

AGD, dedelerini unutmadı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kırıkkale Şubesi her sene olduğu gibi bu sene de, Çanakkale´deki şehit dedelerini unutmadı. Cuma akşamı hatimlerle ve tekbirlerle 3 otobüs yola çıkan kafile Çanakkale´ye gitti.

DEDELERİMİZİN KANLARIYLA YAZDIĞI DESTAN

Program hakkında bilgi veren AGD Kırıkkale Şube Başkanı Yusuf Bayraktar şöyle konuştu: ?Bu program kesinlikle bir Çanakkale gezisi olarak algılanmamalıdır. Çanakkale gezip gelinecek bir yer olmaktan ziyade bizi Çanakkale´ye götüren asıl maksat, orada mukaddes değerlerimiz için canlarını vermekten çekinmemiş ve sayıları 250 binli rakamlarla ifade edilen şehit dedelerimizin kanlarıyla yazdığı destandır? dedi.

ÇANAKKALE ZİYARETİ

Bayraktar sözlerine şöyle devam etti; ?Onun için biz bu programımıza Çanakkale gezisi yerine ?Çanakkale Ziyareti? demeyi uygun buluyoruz. Orada şehit dedelerimizin kabirlerini ziyaret ederek, onlardaki şehadet aşkını, vatan ve millet sevgisini, kardeşlik ruhunu gençlerimize hissettirmeye çalıştık. Bu maksatla AGD Genel Merkezimizin başlatmış olduğu ?250 bin Şehide 250 bin Hatim? programı kapsamında da AGD Kırıkkale olarak onlarca hatim okundu. Bu hatimlerin duası orada dedelerimizin kabirleri başında yapıldı.?

DEDESİNİN İSMİNİN YAZDIĞI ANIT MEZARI

Ayrıca Kırıkkale kafilesinde yer alan Mustafa Kaya Amcanın da bir Çanakkale Şehidi olan dedesinin isminin yazdığı anıt mezarda duygulandığı gözlendi. Başkan Bayraktar son olarak AGD Kırıkkale Şubesi olarak Çanakkale Programlarının henüz bitmediğini ve tüm halkımızı 31 Mart Cumartesi günü saat: 17.30´da Kırıkkale İl Kültür Merkezinde yapılacak ve tarihçi-yazar Ekrem Şama´nın katılacağı Çanakkale Konferansına davet etti.



1

Her şey Kırıkkale için

2

Saran´dan 23 Nisan kutlaması

3

Sevgi Çocuklarıyla Konya Gezisi

4

AGD, dedelerini unutmadı

5

Kahraman Mehmetçiğin her zaman yanındayız

6

MYO Öğrencilerine ev sahipliği yaptık

7

Toprakları yok, üretim hakları yok