Afişlerle vatandaşı uyarıyorlar

Afişlerle vatandaşı uyarıyorlar

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, hazırlattıkları afişlerle vatandaşları kontör-bankamatik dolandırıcılarına karşı uyararak, bu durumlarda polisten yardım istemelerini önerdi.

DOLANDIRICILIK KONUSUNDA UYARI

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Türkiye genelinde karşılaşılan kontör, bankamatik dolandırıcılıkları konularından vatandaşların mağduriyetlerinin önüne geçmek için çalışma başlattı. Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği`nde görevli polisler, bu tür dolandırıcılıklar konusunda uyarıcı bilgilerin yer aldığı afişler hazırlatarak, farklı bölgelere astı. Konuyla ilgili açıklama yapan Kırıkkale Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Adnan Kavak, "Toplum Destekli Polislerin faaliyetleri kapsamında suçu oluşmadan önlemek amacıyla burada bulunuyoruz. Kendisini devlet görevlisi olarak tanıtıp, dolandıracakları insanlardan belirli numaralara kontör istiyorlar veya da belirli hesap numaralarına para yatırmalarını isteyen dolandırıcılara karşı vatandaşların duyarlı olması için burada el broşürü dağıtıyoruz" dedi.

 

PARA İSTEYENLERE İNANMAYIN

Vatandaşları bilgilendirmek için bankamatiklere bilgilendirici afişler yapıştırdıklarını söyleyen Kavak, "Vatandaşlarımızdan bizim beklentilerimiz, bu tür insanlara kanmamaları, kendisini devlet görevlisi olarak tanıtıp para isteyen, kontör isteyen kişilere inanmamaları. Hiç bir devlet görevlisi böyle bir şey yapmaz. Ayrıca son günlerde cep telefonlarına gelen hediye kazandınız yönündeki mesajlara inanmayın. Sizden belirli telefon numaralarına kontör veya hesap numaralarına para istiyorlarsa bunlara kesinlikle inanmayın çünkü dolandırılıyorsunuzdur. Bu olay başınıza geldiyse durumu hemen 155 polis imdattan yardım isteyiniz" diye konuştu.

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ