Afet için 5 milyon bekleniyor

Afet için 5 milyon bekleniyor

Geçtiğimiz günlerde Kırıkkale'nin çeşitli ilçe, mahalle ve köylerinde meydana gelen afet için Başbakanlıktan 5 milyon talep edildi. Talebin karşısında tamamının mı, yoksa belli bir miktarının mı geleceği önümüzdeki günlerde belli olacak.

BAZI İLÇELERİ VURDU

Geçtiğimiz 19 Ağustos 2014 tarihinde meydana gelen sel felaketinde en büyük zararın Yukarımahmutlar’da meydana geldiğini açıklayan İl Afet Acil Müdürü Sedat Günay, bunun yanında Merkez, Bahşılı ve Yahşihan ilçeleri ile bu ilçelerin köylerinde afettin yaşandığını söyledi.

46 LİRA DESTEK

Afetle birlikte kuruma bağlı birimlerin harekette geçtiğini açıklayan Müdür Günay, “İlk olarak Yukarımahmutlar köyüne giderek burada araştırma yaptık. Valimiz Ali Kolat’ın direktifleriyle ilk etapta afetin durumuna göre ev başı bin ve 2 bin lira maddi destek sağlandı. Köylülerimiz bu paralarla yaralarını sarmaya başladı” dedi.

PARANIN GELMESİNİ BEKLİYORUZ

Afetin yaralarının sarılması için kurumun bağlı olduğu Başbakanlıktan 5 milyon lira talep ettiklerini açıklayan Günay, “Paranın gelmesini bekliyoruz. Para geldiği takdirde Valilik tarafından bir komisyon oluşturulacak. Bu komisyonda zarar gören belediyeler de bulunacak. Gelen para bu komisyon aracılığı ile zarar gören vatandaşlara dağıtılacak” diye konuştu.

METREKAREYE YAKLAŞIK 36.8 KİLOGRAM YAĞIŞ

19 Ağustos 2014 tarihi gecesi etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Metrekareye yaklaşık 36.8 kilogram yağışın düştüğü kentte yağış, başta il merkezi olmak üzere ilçe, belde ve köylerde de su baskınlarına neden olurken, tarım arazilerinde de maddi zararlar meydana geldi. Kırıkkale’de gece başlayan ve yaklaşık yarım saat süren sağanak yağış il merkezi, ilçe, belde ve köylerde su baskınlarına yol açmıştı.

BOŞ DURMUYOR  

Acil Durum Müdürü Sedat Günay, geçtiğimiz yıllarda yaptıkları çalışmaları şu şekilde anlattı: 2012 yılı içerisinde 6 orman yangını, 17 trafik kazası, 3 toprak göçüğü olayı, 4 boğulma, 1 Kapulukaya Barajında mahsur kalma olayı, 1 Kazmaca köyünde 7 kişilik bir ailenin araçları ile karda mahsur kalması ve 1 patlama olayına müdahale edilmiştir. Afete hazırlık projesi kapsamında, ilimizdeki 59 okulda, 6633 öğrenciye; ayrıca Sulakyurt Kapalı Cezaevinde ve Rafineri dolum tesislerinde 150 kişiye afet yangın eğitimi verildi.” 



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü