Adliyeye kara çelenk

Adliyeye kara çelenk

CHP Kırıkkale İl Örgütü, 17-25 Aralık yolsuzluk dosyaları hakkında verilen takipsizlik kararını protesto amacıyla Adliye Sarayı binası kapısına kara çelenk bıraktı.

KARARI PROTESTO EDİYORUZ

CHP Kırıkkale İl Başkanı Ziya Kavlak, Merkez İlçe Başkanı Kemal Olcay, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve bir grup partili, ellerinde siyah çelenk ile Adliye binasına kadar yürüdü. Adliye Sarayı binası kapısına gelen CHP`liler, üzerinde `Adaletin Kara Günü` yazılı siyah çelengi adliye binası kapısına bıraktı. CHP Kırıkkale İl Başkanı Avukat Ziya Kavlak 17 ve 25 Aralık`ta "Türkiye`de yüzyılın yolsuzluğunun ortaya çıktığını" öne sürerek, "Görüyoruz ki alınan kararlar bu yolsuzluğu örtme niyetindedir. CHP il örgütleri olarak bugünü adaletin kara günü ilan ediyoruz. Bu konunun kapanmamasını istiyoruz. Bu anlamda alınan kararı protesto etmek için örgütümüzle birlikte Adalet Sarayına siyah çelengimizi bırakıyoruz" dedi.

ASRIN UTANCINA İMZA ATILDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımın 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında soruşturma yapan 53 kişi hakkında takipsizlik kararı verilerek yüz karası bir utanca imza atıldığını ifade eden CHP İl Başkanı Avukat Ziya Kavlak, soruşturma kapsamında elde edilen onlarca bilgi, belge, bulgu ve delilin üstü AKP hükümetinin baskıları sonucu bir kısım yargı mensupları eliyle kapatıldığını söyledi.  

KARARLI BİR YARGI KALMADI

Bu gelişmelerle birlikte Türkiye`de yolsuzluğu ve rüşveti Türk Milleti adına soruşturacak cesur ve kararlı bir yargının kalmadığı da ortaya çıktığını belirten Kavlak, “AKP hükümeti, bakanlarının bulaştığı bu hukuksuzlukları yargı adına bir kısım işbirlikçilerine, üstelik hukuktan, ahlaktan yoksun bir yöntemle temizletmiştir. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımın takipsizlik kararı tarihe bir utanç belgesi olarak geçerken, rüşvet ve yolsuzluk bu ülkede meşru hale gelmiştir. Artık AKP hükümetinden rüşvet ve yolsuzluğun yasal hale getirecek bir düzenlemeyi bir an önce Meclis`e getirmesini beklemekteyiz!” dedi.

YARGI FİİLEN AKP’NİN EMRİNE GİRDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımın söz konusu kararının HSYK seçimlerinden hemen sonraya denk gelmesinin tesadüfi olmadığını beyan eden Kavlak, “AKP hükümeti, HSYK seçimleri öncesinde yargıçlara yaptığı baskıyla 17 Aralık soruşturmasını engellemeyi hedeflemiş ve bu hedefinde de başarılı olmuştur. Bu saatten sonra bir kısım AKP destekli yargıç ve savcıdan adalet beklemek mümkün değildir. Çünkü yargı fiilen AKP hükümetinin emrine girmiştir. Eğer bir ülkede yolsuzluğa ve rüşvete bulaşmış kişiler toplum içine çıkabiliyorsa, o ülkede ne yargıya ne de siyasetçilerine güven kalır! AKP iktidarının Türkiye`deki en büyük icraatı da rüşvet vereni, rüşvet alanı aklayacak bir yargıyı tesis etmiş olmasıdır” diye konuştu.

SUÇLULAR HESABINI VERECEK

Kavlak, “Ancak gerek AKP hükümeti gerekse onun maşası görevine soyunanlar bilmelidir ki, hiçbir hukuksuzluk ilelebet saklı kalmaz! Suçlular er veya geç Türk Milleti önünde suçlarının hesabını vereceklerdir" şeklinde açıklama yaptı.



meryem özçam
21.10.2014 22:11:41
Sayın CHP il başkanı seni de CHP nin başında kara bir leke olarak görüyoruz ki inanılmayacak kadar çogunluktayız KIRIKKALE de ve parti bitti, eridi seninle. Şark kurnazlığı ile o koltukda oturduğnun farkında değilmiyiz sanıyorsun? Sahi siz hiç aynaya bakmaz mısınız?

1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız