Adliye Sarayı'nın temeli atılıyor

Adliye Sarayı

GÜÇBİRLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI

Adliye Sarayı'nın temeli atılıyor

Kırıkkale Güç Birliği toplantısı bu kez ilçe belediyelerinin çalışma ve proje tanıtımlarına sahne oldu. Toplantıda 3 önemli projenin hakkında detayları paylaşan Beşir Atalay, 15 Mayıs'ta Nur Camiini bitirip, Adliye Sarayı'nın temelini atacağız. Hükümet Konağı binası da Eylül ayında tamamlanacak” dedi. 

GENİŞ KATILIM

Polis Evi'nde gerçekleşen toplantıya Kırıkkale Güçbirliği toplantısı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü Kırıkkale Milletvekili Beşir Atalay başkanlığında Polisevinde yapıldı. Toplantıya Ak Parti Kırıkkale Milletvekilleri Oğuz Kağan Köksal, Ramazan Can, Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ekrem Yıldız, MKE Genel Müdür Yardımcısı Faruk Yenal, İlçe kaymakamları ve Belediye Başkanlarının tamamı, TSO Başkanı Ekrem Gök, Ticaret Borası Başkanı Harun Sümer, Müstakil Gazeteciler Derneği Başkanı Cengiz Selci, Kırıkkale Gazetecileri Derneği Başkanı Ramazan Çetin ile kamu kurum kuruluşların temsilcileri katıldı. 

3 ÖNEMLİ PROJENİN AKIBETİ

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü Kırıkkale Milletvekili Beşir Atalay toplantı öncesi Nur Camii, Yeni Hükümet Konağı ve Adliye Sarayı arazisinde bir inceleme gezisi yaptıklarını söyledi. Atalay Asıl düşüncemiz Diyanet İşleri Başkanlığımızla konuşarak tüm dünyada yayınlanan Miraç Kandili programını bu camimizde yaparak açılışını gerçekleştirmek. Bir iki ön kısımda çalışma kaldı. Kandil 15 Mayıs günü, bu güne kadar bu kısımlarda biter düşüncesindeyiz. Ayrıca aynı gün Adalet Bakanımızla görüşerek yeni Adliye sarayı inşaatımızın temelini atmayı hedefliyoruz. Yeni Hükümet konağımızda belirlenen Eylül ayı içerisinde bitirerek açılmasını düşünüyoruz. Bu üç yapı Kırıkkale'nin şehirleşmesinde önemli rol oynayacak. Gelecek için önemli eserler olacak. Bildiğiniz gibi ülke seçim gündeminde. Bende üç dönem bu görevi yaptığım için partimizin böyle bir kararı aldığı için aday olmadım. Ancak gerek Oğuz Bey gerekse Ramazan Bey yapılan projeleri çok iyi biliyor. Yeni dönemde de Kırıkkale adına önemli işlere imza atılacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

ENERJİ YATIRIMINA YÖNELİK ÇALIŞMALAR

Toplantıda 2014 yılının bir değerlendirmesini yapan Kırıkkale Valisi Ali Kolat, daha önce ilçe belediye başkanları ile iki kez değerlendirme toplantısı yaptıklarını, bu toplantıda da belediye başkanlarının detaylarla projeleri ve çalışmalarını tanıtacağını belirtti. Vali Kolat, Güçbirliği toplantılarında önemli karalar ve kazanımlar elde ediyoruz. Şehri ortak akıl yönetiyoruz. İlimizdeki yatırım programları hep birlikte incele fırsatı buluyoruz. İlimize aktarılan kaynakların hepsi hizmete dönüşüyor. Son dört yılda birçok projeye imza atıldı. Son günlerde ilimizde enerji yatırımına yönelik firmaların çalışmalar devam ediyor. Bu yatırım ilimizde büyük ilgi çekiyor. Bu yatırımların gerçekleşmesi ile ilimiz bir enerji yatırım üssü olacak gibi görünüyor” şeklinde konuştu.

ORTAK AKIL İŞLETİLİYOR

Vali Kolat şöyle devam etti: Elbirliği, işbirliği ve gönül birliği yapılarak Kırıkkale'mizin daha iyi noktalara taşınması için ortak akıl işletilmiştir. Neticede Ülkemizin 2023 vizyonuna uygun bir şekilde ilimizde yatırımlar, hizmetler ve çalışmalara yön verilmiştir. Enerjimiz ve sinerjimiz Kırıkkale'nin gelişmesi ve kalkınması için harcanmıştır. Son dört yılda, ilimizde irili-ufaklı 100'ün üzerinde önemli yatırım halkımızın hizmetine sunulmuştur. Hali hazırda hizmete alınan 71 adet” toplu açılışa hazır alt ve üst yapı yatırımımız bulunmaktadır. Bu yatırımların toplam bedeli 322 milyon TL'dir. Ayrıca geçen yıl ve bu yıl Sayın Bakanlarımızın teşrifleriyle hizmete açılan 12 adet ana yatırımın toplam bedeli 175 milyon TL'dir. Böylece son dört yılda tamamlanan açılışa konu 83 adet ana yatırımın toplam bedeli 500 milyon TL'ye ulaşmıştır.  Devletimiz ve Hükümetimizin takdiri, Sayın Bakanımız ve milletvekillerimizin destekleriyle, ilimize aktarılan kaynaklar, yatırıma dönüşmüş ve halkımıza hizmet olarak sunulmuştur.”

273 KAMU YATIRIMI TAKİP VE KOORDİNE EDİLİYOR

Bu yatırımlar arasında 198 derslik ve eğitim tesisleri, yurt binaları, hastaneler ve sağlık tesisleri, açık ve kapalı spor salonları ve tesisler, Nur Camii, üniversite yatırımları, MKE yatırımları, emniyet hizmet binaları, göletler ve sulama tesisleri, yollar ve köprüler, il özel idaresi yatırımları, belediye yatırımları yer almaktadır. Tabiî ki yatırımlarımız sadece tamamlananlardan ibaret değildir. Halen yatırım programında yer alan ve uygulama süreci devam eden 1 milyar 787 milyon TL tutarında 273 adet kamu yatırım projesi de takip ve koordine edilmektedir. Dün başkanlığımda ilimizde gerçekleştirilen il koordinasyon kurulu toplantısında bu yatırımların gerçekleşme durumlarını değerlendirmiş olduk.”

BEŞ YILDA YAPILANLAR ORTADA

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal ise muhalefet partilerinin, Beş yılda ne yaptınız?” sorusuna en güzel cevabı Vali Ali Kolat'ın verdiğini ifade ederek, Gördüğünüz gibi Sayın Valimiz sadece ilimizde devam eden büyük yatırımlardan bahsetti. Bu bile bir saati aldı. Birde bunun yanında yaptığımız ufak yatırımları katarsak son beş yılda ilimize ne hizmetler yaptığımız ortaya çıkar. İlimizi ne kadar önemsediğimizi bir kez daha gösteriyoruz” dedi.

HALKTAN HİÇ KOPMUYORUZ

Toplantı daha sonra ilçe belediye başkanlarını sunumu ile devam etti. Alfabetik sıraya göre Bahşılı belediyesinden başlaması gereken program AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kırıkkale Milletvekili Beşir Atalay'ın isteği üzerine ev sahipliğini üstlenen Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur'un sunumu ile başladı. Sungur 2014 yılında yapılan çalışmalar personel durumu ve ilçe genelinde yapılan çalışmaları ve yapacağı projeleri tek tek anlattı. Başkan Sungur şöyle konuştu; Belediye çalışmalarında halkımız ile bir bütünlük sağladık. Yapacağımız her çalışma öncesi halkımızı bilgilendirdik. Son aylarda uygulamaya koyduğumuz halk günleri ile vatandaşlarımızın sorunlarını birebir dinliyoruz. Projelerimizden söz ediyoruz. Halktan hiç kopmuyoruz. Ayrıca her ay bir mahallemizde halk toplantıları yapıyoruz.”

TEMELLER MAYIS AYINDA ATILACAK

Belediye hizmet binasında düzenlemeler yaptık. Ayrıca önümüzdeki günlerde ilçe meydanı ve ilçe için gerekli olan bin beş yüz kişilik bir camii inşaatının temelini Mayıs ayında atmayı hedefliyoruz. Üniversite öğrencileri ile toplantılar yaparak onların istekleri doğrultusunda gerekli çalışmaları yapıyoruz” şeklinde konuştu. Başkan Sungur ayrıca ilçede büyük bir kültür merkezi yapmayı planladıklarını bunun için de Kalkınma Bakanlığı'ndan destek istediklerini söyledi. Sungur son olarak elektrik kablolarını yer altına alınması için çalışma yapılacağını ifade etti. Kendilerini yapılacak bu çalışmaya gerekli desteği vereceklerini belirtti.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ