Adaletten ayrılmayacağız, alın terini koruyacağız

Adaletten ayrılmayacağız, alın terini koruyacağız

TÜRK METAL SENDİKASI BAŞKANLAR KURULU TOPLANTISI SONA ERDİ, SONUÇ BİLDİRGESİ YAYINLANDI

TÜRK METAL SENDİKASI BAŞKANLAR KURULU TOPLANTISI SONA ERDİ, SONUÇ BİLDİRGESİ YAYINLANDI

Adaletten ayrılmayacağız, alın terini koruyacağız

Türk Metal Sendikası Başkanlar Kurulu, 2018 yılının ilk toplantısını Ankara´da gerçekleştirerek, MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi sürecinde gelinen durumu değerlendi bir dizi kararlar alındı.

ANLAŞILAMAYAN MADDELER GÖRÜŞÜLDÜ

Toplantıda sendika ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası MESS arasında 1 Aralık 2017 günü yapılan müzakerelerde, anlaşılamayan maddeler üzerinde uyuşmazlık tutanağının tutulmasının ardından, işveren sendikası, sendikamız ile MESS arasında uzun yıllardır var olan sosyal diyalog anlayışına aykırı olarak müzakerelere son verildi.

UYUŞMAZLIKLA İLGİLİ ARABULUCULUK

Toplartı sonunda alınan kararlar şu şekilde sıralandı: Uyuşmazlık tutanağının tutulmasının ardından atanan arabulucu süreci de tamamlanmış, bu süreçte Sendikamızın tüm iyi niyetine ve diyalog beklentisine rağmen, MESS´in tutumu nedeniyle, arabulucu taraflar arasında bir uzlaşma sağlayamamış, bu yasal süreçten de bir sonuç alındı.?

MESS´İN UZLAŞMAZ TUTUMU GÖZDEN GEÇİRİLECEK

MESS´in bu uzlaşmaz tutumu, toplu iş sözleşmesine muhatap işyerlerinde çalışan ve bu sözleşmeden insan onuruna yaraşır bir ücret artışı bekleyen 130 bin metal işçisinde büyük bir hayal kırıklığına ve tepkilere neden olmuştur. MESS´in kırmızı çizgiler ilan eden bu yaklaşımı, bir yandan ülkemizin huzuru ve istikrarını, diğer yandan da ülkemizin en önemli sektörü olan metal sektöründe çalışma barışını açıkça tehdit etmekte.

BAŞKANLAR KURULUNUN KARARLARI ELE ALINACAK

Başkanlar Kurulumuz, MESS´in bu tutumuna karşı, yaklaşık bir buçuk aydır direnen, mücadele eden, Sendikamızın aldığı kararlara sonuna kadar uyarak eylem yapan tüm üyelerimizi selamlamakta, üyelerimize ve onlara destek veren tüm emek dostlarına teşekkür etmektedir. Türk Metal Sendikası ve temsil ettiği üyeleri, ülkemizin huzurunu ve istikrarını, çalışma barışı ve endüstriyel ilişkiler dengesini her zaman göz önünde tutmuş, bugüne kadar ülkemiz ve işyerlerimiz için her türlü fedakârlığı yapmıştır. Ancak Türk Metal Sendikası üyeleri için artık bıçak kemiğe dayanmıştır.?

Bu nedenle, Türk Metal Sendikası Başkanlar Kurulu, üyesi metal işçilerinden aldığı güçle, mücadelesine devam etmeye kararlıdır. Sendikamız sosyal diyalog kapısını açık bırakmak kaydıyla eylemlerine devam edecek, bu konudaki kararlılığını ortaya koyacaktır. Sendikamız bu amaçla bugüne kadar sürdürdüğü direnişini ve eylemlerini işyerlerinde ve kent meydanlarında artırarak sürdürecektir. Bu amaçla, önümüzdeki süreçte, işyerlerimizin bulunduğu kentlerde, meydanlarda kitlesel basın açıklamaları yapılacak, halkımızın metal emekçilerinin bu kutsal mücadelesine desteği sağlanacaktır.

Bu eylemlerden sonuç alınamaması halinde, sürecin alınacak grev kararıyla devam edeceğini açıklayan Başkanlar Kurulumuz, üyelerinin hak ve çıkarlarını koruyacak, onlara insan onuruna yaraşır bir yaşam sunacak toplu iş sözleşmesini bir an önce masa başında bitirmek amacındadır. En iyi sözleşmenin masa başında uzlaşmayla biten sözleşme olduğunu düşünen Türk Metal Sendikası, MESS´i bu sözleşme görüşmelerinde bir kez daha masaya çağırmaktadır.

ADALETTEN AYRILMAYACAĞIZ, ALIN TERİNİ KORUYACAĞIZ

Başkanlar Kurulu, üyelerinin sendikaya emanet ettiği alın terlerini korumaya, emeğin hak ve özgürlüklerinden ve çalışma yaşamında adaletten taviz vermemeye ve daha önce açıkladığı gibi, bu sözleşmeyi yüzyılın sözleşmesi olarak imzalamaya kararlıdır. Türk Metal Sendikası Başkanlar Kurulu bir kez daha yinelemektedir: Ülkemizin son derece hassas bir dönemden geçtiği, devletimiz uluslararası alanda birçok baskının altında kaldığı, ülkemizin bir terör tehdidi yaşadığı bir dönemde, büyük kentlerimizde ve işyerlerimizde yaşanacak tüm sorunlardan Sendikamız sorumlu olmayacaktır.

HABER: OSMAN KARABAY



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ