Adalet vicdanların terazisidir

Adalet vicdanların terazisidir

Kırıkkale Baro Başkanı Ayhan Yılmaz, adaletin herkes için eşit olduğunu ve adalet kavramının herkese karşı uygulandığını ve adaletin vicdan terazisi olduğunu söyledi. Yılmaz, Baro olarak toplumsal olaylara sessiz kaldıklarını belirterek, bundan sonra genç

 TOPLUMSAL OLAYLARI İNCELEYECEĞİZ

Kırıkkale Barosu 13’üncü genel Kurul toplantısını Kültür Merkezinde yapılan toplantı ile gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Baro Başkanı Ayhan Yılmaz, adaletin herkes için işlediğini ve bu konuda herkesin eşit terazide olduğunu söyledi. Kırıkkale Barosu olarak zaman, zaman hatalarının olabileceğini belirten Yılmaz, toplumsal olaylara sessiz kaldıklarını ve bu konuda ilerleyen süreçlerde toplumsal olayları inceleyeceklerini bildirdi. Yılmaz konuşmasında şunları söyledi; “Ben serbest meslek hayatımda 24. yılıma girdim ve tecrübe kazandım. Bu süre zarfında elbette hatalarım oldu, belki de olmaya devam edecektir. Ancak hatalarımdan ders çıkarttım ve tecrübelerimi siz meslektaşlarımın hizmetine sunmak için aday oldum”

 

KİMSEYE RAKİP OLMADIM

“Ben herhangi birine rakip olmak için aday olmadım. Baro başkanlığında hizmet etmek için aday oldum. Ancak bir şeyi hemen belirtmeliyim ki; ben mucizeler gerçekleştiren, özel yetenekleri olan, sihirli değnek sahibi biri değilim. Kimilerinin hayal dahi edemeyeceği işleri yapacağımı söyleyemem. Hayal ötesi işler " yel değirmenleriyle uğraşan meşhur roman kahramanının işidir bunu da bilmeyenimiz yoktur. Yapmak istediğim işler tamamen var olduğu kabul edilen tartışmasız işler olup bunları ortaya koymak için adayım. Meslektaşına karşı dağıtılan bir ulufe bir iyilik değil asli görevi olduğunun bilinciyle varmalıdır.”

 

GÖRÜŞ BİLDİRMEMİZ GEREKİYOR

“Baro olarak gerek ülkemizde, gerek ilimizde meydana gelen toplumsal olaylarda sessiziz. Oysa barolar susmak yerine görüş belirten, hukukun üstünlüğünü savunan, fikri olan organlar olması gerekir.Genç meslektaşlarımızın sorunları çoktur. Maddi problemleri vardır. CMK uygulamasında kendilerine mutlaka pozitif ayırımcılık yapılmalıdır. Genç meslektaşlarımızın uygulama ile ilgili eksikliklerinin giderilmesi için mutlaka eğitim seminerleri düzenlenmelidir. Genç meslektaşlarımız hatta tüm meslektaşlarımız koruyup kollanılmalı başlarına gelen herhangi bir olumsuz durumda kendilerine arka çıkılmalı sorun kaynağında çözülmelidir.”

 

AVUKAT HAKLARINI SAVUNACAĞIZ

“Sokaktaki herhangi bir vatandaş ömründe belki bir kere yargıyla tanışabilir ama biz avukatlar mesleğimiz süresince her işlemimizden sürekli potansiyel birer zanlıyız.  İşte tüm bunların çözümü için, dik duran, susmayan, konuşan meslektaşlarını koruyup kollayan bir baro için adayım. Bunun içinde öncelikle; avukat hakları komisyonu kuracağız, baromuza ait minibüsü haftada bir gün ceza evlerine avukat arkadaşlarımızı götürmesi için tahsis edeceğiz, CMK paralarının kısa zamanda ödenmesi için girişimlerde bulunacağız.” dedi.

 

GENİŞ KATILIM

Kültür Merkezinde yapılan 13’üncü Genel Kurulu toplantısına Vali Ali Kolat, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Av. Ramazan Can, Çankırı Milletvekili İdris Şahin, Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Adalet Komisyonu Başkanı İbrahim Coşkun, Kırıkkale Baro Başkanı Ayhan Yılmız, Kahramanmaraş Baro Başkanı Av. Metin Doğan, Kayseri Baro Başkanı Av. Fevzi Konaç, Kırşehir Baro Başkanı Av. Mehtap Karabucak Tuzcu,, Sivas Baro Başkanı Av. Muharrem Eliş, Konya Baro Başkanı Av. Fevzi Kayacan, Tokat Baro Başkanı Av. Faruk Bostancı, Yozgat Baro Başkanı Av. Hacı İbiş,  İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, avukatlar katıldı.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü