Adalet diye haykırıyoruz

Adalet diye haykırıyoruz

Eşit işe eşit ücret düzenlemesiyle ilgili Türk Eğitim Sen Kırıkkale Şubesi üyeleri eylem yaptı. Hüseyin Kahya Parkı önünde toplanan sendika üyeleri, AKP Hükümeti aleyhinde sloganlar attılar. Türk Eğitim Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yücel Karabacak, eşit işe

KIRK YIL KÖLESİ OLUNAN GÜNLERİ GEÇTİ
Türk Eğitim Sen üyeleri AKP hükümetinin maaş farklarını ortadan kaldırması için Hüseyin Kahya Parkı önünde eylem yaptı. Burada basın açıklaması yapan Şube Başkanı Yücel Karabacak, ?Bir harf öğretenin kırk yıl kölesi? olunan dönemlerin çoktan geride bırakıldığını söyledi. Yeni uygulamayla üst düzey yöneticilerin 759 TL ek ödeme aldıklarını belirten Karabacak, açıklamasına şöyle devam etti; ?1 milyon 400 bin memurumuzun ek ödemelerinde artış yapılmamasını, maaşlarının yerinde saymasını kabul edemiyoruz. Kamudaki ücret dengesizliğini ortadan kaldırmak için hazırlandığı iddia edilen eşit işe eşit ücret düzenlemesi beraberinde yeni eşitsizlikler doğurmuştur. Eşit işe eşit ücret düzenlemesiyle öğretmenlerin, profesörlerin, doçentlerin, yardımcı doçentlerin, araştırma görevlilerinin, Din Hizmetleri Sınıfındaki din görevlilerinin, Sağlık Hizmetleri Sınıfından hekim dışı sağlık personelinin, Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, Türkiye İş Kurumu gibi kurumlarda çalışanların ek ödemelerinde artış olmamıştır. Sendikaların görüşü hiçbir şekilde alınmadan hazırlanan KHK ile asıl iyileştirme yapılması gereken kesimlerin göz ardı edildiği açıktır. Anlaşılan o ki, bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olunan günleri çoktan geride bırakmışız. Bugüne kadar öğretmen ve akademisyenlerin maaşlarında hiçbir şekilde iyileştirme yapılmamış, bu meslek grubu ikinci plana atılmıştır. Yetiştirdiğimiz insanların, bize verdiği değer ortadadır. Bu ülkenin nesillerini yetiştirenlere karşı yapılan bu vefasızlık bizleri derin üzüntülere boğmaktadır.? Dedi.
 
MAAŞLARIN YERİNDE SAYMASINI KABUL EDEMİYORUZ
?Hak ettiğini almaktan başka bir talebi olmayan bu insanlara reva görülen bu muameleyi kınıyoruz. Adalet diye haykırarak, adaletsizliklere imza atanların, birbiriyle çelişen uygulamaları hayata geçirenlerin, ayrımcı politikalarla çalışanlar arasında barış ve huzuru bozanların artık tüm bunlara bir son vermesini istiyoruz. Yeni uygulamayla üst düzey yöneticiler 759 TL ek ödeme alırken, 1 milyon 400 bin memurumuzun ek ödemelerinde artış yapılmamasını, maaşlarının yerinde saymasını kabul edemiyoruz. Doğrusu merak ediyoruz: Bu ülkeyi yönetenlerin vicdanı şu anda rahat mı?  Öğretmen ve akademisyenler yüzde 3, yüzde 4 gibi komik zam oranları ile oyalanırken, ek ders göstergelerinde artış yapılmazken; üst düzey kesimi onurlandırmak, onları ihya etmek ne kadar adil, bunu da kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Öte yandan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek?in öğretmenlerin özlük haklarının iyileştirileceğine yönelik açıklamasını okuduğumuzda yaşadığımız mutluluk, bugün yerini derin bir kedere bırakmıştır. Çünkü Şimşek, adeta anında çark ederek, sözlerinin yanlış anlaşıldığını, öğretmenlerin maaşlarının, memurlarla yapılacak toplu görüşmeden çıkacak oran ve enflasyon farkı göz önünde bulunduruldu.?
 
 
 


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ