Acımızın tarifi yok, yüreğimiz kan ağlıyor

Acımızın tarifi yok, yüreğimiz kan ağlıyor

MHP İL BAŞKANI BALOĞLU, SALDIRIYI LANETLEDİ

Acımızın tarifi yok, yüreğimiz kan ağlıyor

İdlib’de bulunan askeri birliğimize yönelik yapılan saldırı sonucu şehit olan 33 vatan evladının acısının yüreklerimizi dağladığını ifade eden Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Erdal Baloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, “Acımızın tarifi yok, yüreğimiz kan ağlıyor” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından defalarca ikaz edilmesine rağmen saldırılara son vermeyen Rusya ve Esad rejiminin son olarak 27 Şubat gecesi askeri düzenlediği saldırı ve 33 kahraman vatan evladı askerimizin şehit edilmesi, 32 askerimizin de yaralanmasının kabil edilemez bir durum olduğunu kaydeden MHP İl Başkanı Baloğlu, “Şehitlerimize Allah’tan rahmet, Yüce Türk milletine baş sağlığı ve sabır diliyoruz” diye konuştu.

Baloğlu açıklamasında, “2011 yılında Suriye’de iç savaşın başlamasından bu yana Türkiye Cumhuriyeti Suriye’nin toprak bütünlüğünden yana olmuştur. Başta Suriyeli mülteciler olmak üzere dünyada hiçbir devletin yapmadığı insani yardımı ve fedakârlığı gerçekleştirmiştir. Suriyeli mültecilerin tamamına kapısını açarak savaştan masum insanların olabildiğince az zarar görmesini sağlamaya çalışmıştır.”

“Rusya Federasyonu ve İran ise katil, zalim Esad’ın yanında olmuş ve rejimi her türlü destekleyerek ayakta tutabilmek için elinden gelen bütün çabayı göstermiştir. PKK-PYD ve IŞİD’in işgal ettiği topraklara yönelik rejim ve Rusya herhangi bir operasyon gerçekleştirmezken Türkiye Cumhuriyetinin, Rusya ve İran ile Astana ve devamında Soçi’de gerçekleştirdikleri mutabakata ilişkin olarak bulundukları İdlib’deki askerlerine yönelik son zamanlarda haksız, hukuksuz ve gayri meşru saldırılar gerçekleştirmiştir. Bu saldırılar maksatlı ve kalleşçedir.”

“Devletimiz uzun zamandır gerekli diplomasiyi hem Rusya hem rejim hem de diğer muhataplarıyla yürütmektedir. Ancak içinde bulunulan durum artık farklı bir hal almıştır. Milli Savunma Bakanı’nın da ifade ettiği gibi Rusya ikaz edilmesine rağmen saldırıları durdurmamıştır. Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Bey’in de işaret ettiği üzere hükümetimizin alacağı her kararın arkasında ve sonuna kadar destekçisiyiz. Hükümet, basiret ve feraset sahibi olarak hareket etmeli saldırıların müsebbiplerine gereken dersi ve cevabı her türlü yoldan vermelidir. Bu melun saldırı asla karşılıksız kalmamalıdır. ABD ve AB de artık zalim Esad yönetimine karşı yalnızca kınamayı bırakmalı ve gereken desteği Türkiye’ye vermelidir. Milliyetçi-Ülkücü Hareket bu minvalde her türlü göreve hazırdır” ifadelerine yer verdi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ