Acılarını yüreklerinde hissettiler

Acılarını yüreklerinde hissettiler

Özel Karınca Dershanesi öğrencileri Vatan İçin Can Verenler Derneği'ni ziyaret etti.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADILAR

Şehitleri anmak ve unutturmamak amacıyla 70 öğrencisiyle bir proje çalışması başlatan Özel Karınca Dershanesi öğretmen ve öğrencileri Vatan İçin Can Verenler Derneği’ni ziyaret etti. Şehit ailelerini ziyaret eden öğretmen ve öğrenciler şehit yakınlarıyla sohbet etti. Şehit ailelerinin yaşadıkları acıyı yakından gören ve hisseden öğrenciler, gözyaşlarını tutamadıklarını ve onların acılarını yüreklerinde hissettiklerini ifade ettiler. Öğrenciler hazırladıkları şehit ağacını şehit olan askerlerin künye ve fotoğraflarıyla donattılar.

ONLARIN ACILARINI HİSSETMEYE ÇALIŞTIK

Bu projede amaçlarının şehit ailelerinin acılarını paylaşmak olduğunu söyleyen Hatice Başbuğ, "Hazırladığımız program gayet güzel oldu. Onlar tamamen unutulduklarını hissediyorlardı. Bizler öğrencilerimizle birlikte şehit ailelerinin unutulmadığını ve her zaman yüreğimizde hissettiğimizi anlatmaya çalıştık. Projede şehit ağacı olarak uzun ömürlü olması, ayakta ölmesi, derin kök salması özelliklerinden dolayı çınar ağacını kullandık. Aynalara şehit ve gazilerimizin resimlerini yapıştırarak kendimizi onların yerine koymaya çalıştık. Boş künyelerle ‘artık şehit olmasın’ vurgusu yapmaya çalıştık.  Hazırladığımız panoda da bütün bir süreci özetledik" dedi.

HATIRALARI ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUZ

Projeye katılan Hatice Başbuğ ve Rabia Kıymaz, şehit haberlerini basından aldıklarında üzüldüklerini ancak kısa süre sonra unuttuklarını söyledi. Ailelerle bir araya geldiklerinde ise acılarını yüreklerinde hissettiklerini ifade eden Kıymaz, "Şehit haberlerini televizyon ve basından alıyorduk. Basından aldığımız haberler sonrasında üzülüyorduk. Ama bir şehit ailesinin yanına gittiğimizde annesi, babası ya da kardeşiyle konuştuğumuzda her şey daha farklı oluyor. Onların acılarını paylaşmaya çalıştık. Yeri geldi gözyaşlarımızı tutamadık. Şehitlerimiz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. Bu proje sayesinde fark ettik ki basından aldığımız haberlerle üzülüyoruz, 5 dakika sonra onları hatırlamıyoruz bile" diye konuştu.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü