Acil servislerde hasta bekleme süresi düştü

Acil servislerde hasta bekleme süresi düştü

BÜYÜK ŞEHİRLERDE BAŞLATILAN UYGULAMA TÜM İLLERDE UYGULANACAK

BÜYÜK ŞEHİRLERDE BAŞLATILAN UYGULAMA TÜM İLLERDE UYGULANACAK

Acil servislerde hasta bekleme süresi düştü

Sağlık Bakanlığı´nın düzenlemesiyle, acillerde bazı uzman doktorların, 16.00-23.00´te çalışmasını öngören yeni genelgeyle özellikle 20.00-23.00´te oluşan yoğunluğun önlenmesi amaçlanıyor. Bazı büyük şehirlerde yeni uygulamaya geçildi.

YENİ UYGULAMA HAYATA GEÇTİ

Yeni uygulama hakkında Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Feramiş Ender Güngüneş, büyük illerde başvuru sayısı binden fazla olan hastanelerin acillerinde aşırı yoğunluk oluştuğunu, bunun da hastaların uzun süre beklemesine yol açtığını söyledi.

HASTALARIN BEKLEME SÜRESİ YEDİ DAKİKAYA İNDİ

Bu durumun da hasta şikâyetlerine neden olduğunu ifade eden Güngüneş, "Uygulamanın amacı bu şikâyetleri ortadan kaldırmak. Acillere uzatılmış vardiya sistemi getirildi. Acilde, yeşil, sarı ve kırmızı olmak üzere 3 alan var. Kırmızı alan daha çok, travma hastaları, ateşli silahlı yaralamaları, kesici delici alet yaralamaları, düşmeler, trafik kazası gibi acil olan hastalar. Bunlar için zaten sıfır bekleme süresi ile hizmet veriliyor ve ayrı bir giriş var. Hatta bu hastaların kayıtları bile gittiği odada yapılır. Bunlarda bekleme süresi yok. Diğer yeşil ve sarı alanlar asıl bizim yoğun olduğumuz alanlardır. Bu alanlarda Sağlık Bakanlığımızın talimatıyla yeni dönem başladı. Yeşil alandaki hastalar daha çok poliklinik düzeyde hizmet alması gereken, poliklinik düzeyinde tedavisi devam edebilecek hastalardır. Acile gelen hastalarımızda sıralamaya koyduğumuz da yaklaşık bunların yüzde 70-80´i yeşil alan dediğimiz bu hastalardan oluşuyor. Bu da büyük bir birikme sebep oluyordu. Yeni düzenlemeyle yeşil alandaki birikmeyi azaltıp, Uzamış Vardiya Poliklinikleri dediğimiz yeşil alana yönlendireceğiz. Yeşil 2 alan dediğimiz bu alanda 7/24 hizmet veremeye devam edeceği Güneş, uygulamanın Türkiye genelinde yaklaşık 60 hastanede hayata geçirildiğini, özellikle acillerde yoğunluk yaşanan hastanelerin seçildiğini kaydetti.



1

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

2

Artık randevu daha kolay

3

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

4

Pes doğrusu!

5

Kovid-19’da kötü değiliz

6

Gribe dikkat!

7

Pes doğrusu..!