AÇIKLA BAKALIM

AÇIKLA BAKALIM

Yaklaşık bir yıl önce satılan minibüs hatları için Belediye tarafından 26 Şubat'ta yapılacağı ilan edilen ihalenin yapılıp yapılmadığı bilinmiyor. Tüm çabalara rağmen bu konuda bugüne kadar hiçbir açıklama yapılmazken ihalenin gizli tutulmasına bir anlam

İHALENİN YAPILIP YAPILMADIĞI BİLİNMİYOR

Belediye tarafından geçtiğimiz yıl usulsüz bir biçimde bazı kişilere sattığı 30 minibüs hattı için bu yıl ihale açtı. 26 Şubat’ta yapılacağı ilan edilen ihalenin yapılıp yapılmadığı bilinmiyor. Geçtiğimiz gün ilgili komisyonu tarafından yapıldığı ileri sürülen ihale ile ilgili çarpıcı iddialar ortaya atılmaya başladı. İhalenin yapılacağını duyan bazı kişilerin ihale için dosya istemeye gittiklerinde ihalenin iptal edildiğinin söylendiği ileri sürüldü. Öte yandan geçtiğimiz yıl eşe dosta ihalesiz bir şekilde hat tahsis eden belediye satışı yasal zemine oturtmak için bir yıl sonra yapmak istediği ihalenin nasıl sonuçlandığı konusunda hiç bir kimse bilgi sahibi değil.

 

TATMİN EDİCİ BİR AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Belediye’nin aynı uygulamayı diğer birçok alımda da yaptığı ileri sürülürken son olarak şaibe karıştığı iddia edilen ve milyonlarca lira tutarındaki minibüs hattı satışı konusunda belediyenin kamuoyunu tatmin edici bir açıklama yapması bekleniyor. Basına kapalı yapıldığı ileri sürülerek basın mensuplarının da içeriye alınmadığı ihalenin yapılıp yapılmadığı da henüz bilinmiyor Konuyla ilgili olarak adının açıklanmasını istemeyen bir minibüsçü esnafı çarpıcı açıklamalarda bulundu. Adı bizde saklı esnaf geçen yıl ihalesiz şekilde verdikleri hatları yasal zemine oturtabilmek için bu yıl ihale açarak daha önce hat alanlara aldıkları fiyatları vererek tekrar ihaleye girmiş gibi kamuoyunu aldatan bir belediye yönetimi ile karşı karşıya olduklarını ileri sürdü. Minibüsçü esnafı gerçekten ihaleye çıkılmış olsaydı o hatların fiyatlarının en az ikiye katlanarak satılabileceğini, zaten büyük maddi sıkıntı içinde olan Kırıkkale belediyesine önemli bir gelir elde edilebilirdi. İhalenin usulsüz olduğunu aslında iptal edilmediğini, iptal edilmiş gibi gösterip ihale yapılarak daha önce alan insanlara verildiğini iddia etti.   



ergün
28.02.2014 17:42:31
kardeşim mübüsten bize ne belediye memur u maaş alamadı kazıklar olsun

1

Kırıkkale'de Silahlı Kavga: 4 Yaralı

2

Kırıkkale'li Kaymakam Evinde Ölü Bulundu

3

Uyuşturucu Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

4

Aranan Dolandırıcı Yakalandı

5

Silahlı Kavgada 3 Kişi Yaralandı

6

404 adet Sentetik Ecza ele geçirildi

7

Terminaldeki Silahlı Kavgada 8 Tutuklama