Acar’ın namı Türk Dünyasına ulaştı

Acar’ın namı Türk Dünyasına ulaştı

OP. DR. OSMAN ACAR, ULUSLARARASI HOCA AHMET YESEVİ TÜRK-KAZAK ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİNE BAŞHEKİM OLARAK ATANDI

OP. DR. OSMAN ACAR, ULUSLARARASI HOCA AHMET YESEVİ TÜRK-KAZAK ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİNE BAŞHEKİM OLARAK ATANDI

Acar’ın namı Türk Dünyasına ulaştı

Uzun yıllar Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimliği ve İl Sağlık Müdürlüğü görevlerinde bulunan, ardından başarılı çalışmalarından dolayı Denizli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği görevine atanan Op. Dr. Osman Acar, 2018 yılının Ocak ayından beri sürdürdüğü Etimesgut Şehit Sait Ertürk Devlet Hastanesi başhekimliği görevinin ardından Uluslararası Hoca Ahmet Yesevi Türk-Kazak Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine başhekim olarak atandı.

Konuya ilişkin Pusula E-Gazeteye açıklama yapan Dr. Osman Acar, “Hoca Ahmet Yesevi’nin yaşadığı ve türbesinin bulunduğu Kazakistan'ın Türkistan şehrinde bulunan Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine başhekim olarak atandım. Tek millet iki devlet olan ata diyarından çıkan Hoca Ahmet Yesevi’nin Alperenleri Anadolu'yu Türklükle ve İslam’la buluşturmuştu. Yüce Rabbim bizlere Türk Devleti adına ata topraklarında hizmet etmeyi bahşetti. Bu görev benim için son derece anlamlı bir görev olacak. Bu önemli görev layıkıyla yerine getirebilmek için elimden geleni yapacağım” dedi.

Son görev yaptığı Etimesgut Şehit Sait Ertürk Devlet Hastanesinden ayrılması vesilesiyle sosyal medyadan da bir açıklama yapan Dr. Acar, “1991 yılında başladığım meslek hayatımın büyük bir kısmını idareci olarak geçirdim. Özel hastane idareciliğiyle başlayan bu süreçte 2004 yılından bu yana aralıksız olarak yöneticilik görevlerini yerine getirdim. Ve son olarak da 26 Ocak 2018 tarihinden itibaren Etimesgut Şehit Sait Ertürk Devlet Hastanesi Başhekimi olarak görev yaptım. Mesleğe ilk başladığım yıllardaki aynı heyecanla hizmet vermeye devam ettim.”

“Sağlık ordusuna katıldığım yıllardan bu yana gerek hekimlik hayatım, gerekse idarecilik hayatımda amacım her nerede ve ne koşulda olursa olsun sağlık hizmeti sunumunu hep üst seviyelere çıkabilmek, sağlık hizmetlerinde kalite oluşturmak ve en önemlisi de bu kaliteyi kalıcı hale getirebilmek olmuştur. Bu kapsamda üzerime düşen görevi hep layıkıyla yerine getirmeye çalıştım.”

“Yeni dönemde kurucu başhekimliğini yaptığım Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine Başhekimliğine atanmam vesilesiyle Etimesgut Şehit Sait Ertürk Hastanesi görevimden ayrılmış bulunmaktayım. Etimesgut’ta geçirdiğim süre boyunca ekibimde yer alan tüm çalışma arkadaşlarıma, tüm sağlık tesisi yöneticilerine ve sağlık tesislerimizde görev yapan tüm çalışanlarımıza üstün gayret ve çalışmalarından dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyor, bundan sonraki süreçte görevini layıkıyla yerine getireceğine inandığım tüm ekip arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

OSMAN ACAR KİMDİR?

1965 yılında Kırıkkale ili Keskin ilçesinde doğdu. Orta ve Lise tahsilini Kırıkkale İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 1991 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden mezun oldu. 1991 yılında Hopa Devlet Hastanesine Pratisyen Hekim olarak göreve başladı. 1992 ve 1997 yılları arasında Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Göz Anabilim Dalında uzmanlık eğitimini tamamlayarak, Samsun Özel Büyük Anadolu Hastanesinde bir yıl idarecilik ve hekimlik yaptı.

1998 yılında Kırıkkale Devlet Hastanesinde göz hekimi olarak göreve başladı. 2004 yılında Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimliği görevine atanırken bu görevi 2012 yılı Kasım ayına kadar sürdürdü. Başhekimliği görevine ilaveten 2008 yılında Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü, 2008-2009 yılları arasında Kazakistan-Ahmet Yesevi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kurucu Başhekimliği, 2008-2012 yılları arasında Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Sağlık Danışmanlığı, 2009-2010 yılları arasında Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğünde mevzuat ve proje çalışmaları yürüttü.

2006-2008 ve 2009-2010 yılları arasında ise TİKA işbirliği çerçevesinde Kırgızistan, Etiyopya, Sudan ve Filistin'de sağlık organizasyonları görevlerinde bulundu. 2012 Kasım ayında Sağlık Bakanlığındaki yeni yapılanma sonucunda Kırıkkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi Hastane Yöneticiliği görevini yürütmekteyken 2013 Aralık ayında Denizli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği görevine atandı. Osman Acar evli ve 2 çocuk babasıdır.

ÖZEL HABER: PUSULA



1

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

2

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

3

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

4

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

5

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ

6

Operasyonlar Hız Kesmeden Devam Ediyor

7

Türkiye Belediyeler Birliği üyeleri Bahşılı'da