ABD-İsrail yapımı bu kirli oyunu bozacağız

ABD-İsrail yapımı bu kirli oyunu bozacağız

KIRIKKALE´DEKİ STK´LAR KUDÜS MESELESİNE TEPKİ GÖSTERDİ

KIRIKKALE´DEKİ STK´LAR KUDÜS MESELESİNE TEPKİ GÖSTERDİ

ABD-İsrail yapımı bu kirli oyunu bozacağız

ABD Başkanının Kudüs ile ilgil açıklamalarına Kırıkkale´de bulunan Sivil Toplum Örgütleri tepki gösterdi. Nur Camii Külliyesi önünde toplanan ve ?Özgür Kudüs için ayaktayız´ pankartı taşıyan STK temsilcileri durumu protesto etti.

KUDÜS SAVAŞIN DEĞİL, BARIŞIN ŞEHRİDİR

Kırıkkale´de Nur Camii külleyesi bahçesinde toplanan STK temsilcileri ellerinde ?Özgür Kudüs için ayaktayız´ pankartı taşıdı. Kur´an-ı Kerim tilaveti ile başlayan eyleme STK temsilcilerine bayanlarda destek verdi. STK´lar adına açıklamada bulunan Memur Sen İl Temsilcisi Yaver Yalçın ?ABD-İsrail ortak yapımı bu kirli strateji, şiddet ve krizlerle kavrulan bütün insanlık için eğer engellenmezse daha da büyük sorunların kapısını aralayacaktır. Tam da bu yüzden dünyanın bütün iyi insanları barışı geliştirme ve barış adası Kudüs´ü koruma noktasında çağrımızın muhatabıdır. Kudüs savaşın değil, barışın şehridir? ifadesini kullandı.

İSRAİL´İN BAŞKENTİ WASHİNGTON

Kudüs´ü işgal eden İsrail´e, İsrail´e destek veren ABD ve bütün bunlara sessiz kalanlar ile birlikte insanlığa dönük bu ihtarın nedeninin de hedefinin de belli olduğunu söyleyen Yalçın, ?Kudüs insanlığın ortak mirası, özgürlük Kudüs´ün hakkı iradesini yansıtmak için buradayız. "ABD´nin Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak tanıma? ve "Amerikan Büyükelçiliğinin Kudüs´e taşınmasına? yönelik söyleminin fiiliyata geçirmeyi amaçlayan ABD ve Başkanı Trump ihtarımızın öncelikli muhataplarıdır. ABD´nin bu hamlesi, insanlık için manevi ve tarihi kıymete sahip, bu yönüyle de dünyanın barış adası olmuş Kudüs´ü savaş gerekçesine dönüştürmek amacı taşımaktadır. Buradan diyoruz ki, korsan İsrail Kudüs´ü başkent yapmak gibi bir hataya düşmemeli, ABD İsrail´in başkentinin Washington olduğunu idrak etmeli? sözlerine yer verdi.

YAŞASIN İŞGALDEN KURTULMUŞ KUDÜS ŞEHRİ

Yalçın Açıklamanın devamında ?Şiddetten boğulmuş, krizlerle boğuşan bütün insanlık, doğru ve adil bir söz bekliyor. Anadolu bu sözü söylemeye hazırdır. Ümmetin gönlü bu hakikate açıktır. Bu konudaki inancımız ve kararlığımız tamdır. Şimdi bu inancı ve kararlılığı fiiliyata dökme vaktidir. Kudüs´ün Siyonizm´e başkent yapılmasını engellemek için harekete geçmek, birlikte ses vermek ve insanlığın beklediği o sözü söylemek için buradayız. Müstebitler de en çok bundan korkuyor. Emin olun ki Kudüs´e özgürlük haykırışı bunun için şiddetle susturulmak isteniyor. Eğer insanı özgürleştirecek söz söyleyebilirsek, müstebit iktidarlar yerle yeksan olur, özgürlüğün nefesi bütün dünyaya ulaşır. Tam da bu yüzden Özgür Kudüs. Tam da bu yüzden kahrolsun Siyonizm. Tam da bu yüzden defolsun ABD. Tam da bu yüzden Bağımsız Filistin. Bu inanç ve kararlılıkla Mescid-i Aksa´nın selamını alıyor, Kudüs ve Aksa´nın İslam´la kucaklaşması için haykırıyoruz. Yaşasın başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devleti. Yaşasın işgalden kurtulmuş Kudüs şehri? dedi.

HABER: FERMAN GÖK



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ