ABC Anadolu Lisesi MEB Robot Yarışmasında

ABC Anadolu Lisesi MEB Robot Yarışmasında

YARIŞMA NEFESLERİ KESTİ

ABC Anadolu Lisesi MEB Robot Yarışmasında

Kırıkkale´de ilklere imza atan eğitim kurumu olan ABC Eğitim Kurumları yaptığı projelerle il il dolaşmaya devam ediyor. ABC Anadolu Lisesi ve ABC Fen Lisesi robot takımı Konya´da düzenlenen 11. Uluslararası MEB Robot Yarışmasına 3 farklı grup halinde yarışmaya katılarak Kırıkkale´de bir ilki gerçekleştirdi.

BAKAN AÇILIŞ GERÇEKLEŞTİRDİ

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından açılışı yapılan 11. Uluslararası MEB Robot Yarışması 10-12 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirildi. Meslekî ve teknik eğitimin niteliğinin artırılması, toplumda bu alanda farkındalık oluşturulması, lise ve üniversite öğrencilerinin eğitimleri sürecinde edindikleri bilgiyi beceriye dönüştürebilen, ürün geliştirebilen, bilimsel düşünebilen, girişimci ve rekabetçi bireyler olarak yetiştirilmesi, endüstriyel ve teknolojik gelişmelerin tanıtılması, sergilenmesi ve deneyimlerinin paylaşılması amaçları ile 2007 yılından beri Bakanlığımızca Uluslararası MEB Robot Yarışması düzenlendi.

YARIŞMA NEFESLERİ KESTİ

391 okuldan 3 bin 240 öğrenci ve öğretmenin yer aldığı yarışma kapsamında, "Temalı", "Çizgi İzleyen", "Hızlı Çizgi İzleyen", "Sumo", "Mini Sumo", "Robotino (Hareketli Robotlar)" ve "Serbest Proje" kategorilerinin yanı sıra bu yıl "İnsansız Hava Aracı (Mini Drone)", "İnsansı Robotlar", "Endüstriyel Robotik Kol", "Tasarla-Çalıştır" ve "Yumurta Toplama (Caretta Caretta)" kategorilerinde toplam 2 bin 834 robot performans sergilendi.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti