? Yaşanabilir 11.Kent? Kırıkkale?den manzaralar

? Yaşanabilir 11.Kent? Kırıkkale?den manzaralar

Kırıkkale?nin en eski ve kalabalık mahallerinden birisi olan Bağlarbaşı Mahallesi Setüstü mıntıkası henüz belediye hizmetleri ile tanışamadı. Mahalledeki özellikle ara cadde ve sokaklar şu günlerde tam bir çamur deryasını andırıyor. Arabalar mahalleye gir

KÖYÜMÜZÜN YOLU DAHA GÜZEL

Böyle eylem ne duyuldu, ne görüldü. Bağlarbaşı Mahallesi sakinleri cadde ve sokaklarının çamur deryasına dönmesi ile asfalt atılması için belediyeye uyarı eylemi yaptılar. Sokakta toplanan mahalle sakinleri, ?Halk sokakta yöneticiler nerede. Yaz aylarında toz çırpmaktan, kış aylarında da çamur çiğnemekten bıktık. Çöp ve çamur istemiyoruz. Köy hayatı yaşamak istemiyoruz. Köyümüzün yolu daha güzel. Çocuklar çamurda oynamasın. Bu yollar hükümette yakışmıyor. Yolumuzu ve sokağımızı yapmazsanız sandıkta görüşürüz? diye konuştular.

 

KADINLARDA DESTEK VERDİ

875., 878., 880., 887., 891. ve 893?üncü sokakların çamur deryasına döndüğünü belirten mahalle sakinleri, namaz çıkışı toplanarak, yürüyüş yaptı. Mahallelinin bir araya geldiği eyleme, kadınlarda destek verdi. Dışarı çıkmaktan çekindiklerini belirten mahalle sakinleri, bu yüzden ihtiyaçlarını da gideremediklerini söylediler. Genel seçimlerde iktidar partisinin 3-0 yapmak için oy istediğini belirten mahalle sakinleri, seçim zamanında verilen vaatlerin unutulduğunu söylediler. Bataklığa dönen mahalle için Belediye yetkililerine seslenen mahalle sakinleri, ellerini vicdanlarına koymalarını istedi.

 

NAMAZA GİDEMİYORUZ.

Mahalle sakinleri, yaklaşık 6-7 yıldır Kırıkkale Belediyesi?nden yollarının yapılmasını talep ettiklerini fakat bir sonuca ulaşmadıklarını söylediler. 300?ün başvuruda bulunup, imza topladıklarını söyleyen mahalle sakinleri, yakında sokaklara çöp atacaklarını dile getirdiler. Mahalle sakinlerinden İsmail İnci, ?Namaza gidemiyoruz. Pervasız bir davranış sergileniyor. Toprak yerine asfalt istiyoruz. 893. sokağı açtırdık. Bırakın sokak demeyi, dere gibi kaldı. Çamurdan geçilmiyor. Camiye gidemiyorum. Allah rızası için yardım etsinler? dedi.

 

VİCDANLARI VARSA GELİP ŞU MAHALLEYE BAKSINLAR

Mahalle sakini Nail Düzer, adeta çamur içinde yüzdüklerini belirterek, ?Yollarımız çamur deryası içerisinde. Belediye bizlerden oy istemesini biliyor. Ayda bir ayakkabı eskitiyoruz. Üstleri ve ayakları çamur diye çocuklarımızı okula almıyorlar. Bunlara biran önce çare bulunması gerekir.? diyerek sorunlarını dile getirdiler. Turan Akyıldız ise, ?Zaman gelip insanlardan oy isteyen ve kandıran zihniyetler şimdi o koltuklarda nasıl rahat oturuyorlar. Vicdanları varsa gelip şu mahalleye baksınlar. Allah için feryat ediyoruz artık? diye sitem etti.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ