Saygılı, Suriyeli mültecileri unutmadı

 Saygılı, Suriyeli mültecileri unutmadı

Belediye Başkanı Mehmet Saygılı Kırıkkale'de ikamet eden ihtiyaç sahibi aileleri Mübarek Ramazan ayında unutmayarak onları yalnız bırakmadı. Saygılı, Suriye'den Türkiye'ye gelen mülteci çocuklara oyuncak dağıttı.

DERTLERİNİ DİNLEDİ

Kırıkkale Belediyesi Sosyal Konsey aracığıyla tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere Sosyal Konsey Ekipleri tarafından Ramazan paketi götürüldü. Daha önceden belirlenen ihtiyaç sahibi ailelere Belediye Başkanı Mehmet Saygılı evlerini ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Başkan Saygılı, ziyaret ettiği evlere erzak, ayni ve nakdi yardımda bulundu. Saygılı, minik çocukları da unutmayarak gittiği evlerdeki çocuklara oyuncak hediye etti. Saygılı, Yurdunu terk etmek zorunda kalan sığınmacı aileleri de unutmadı, evlerini ziyaret ederek dertlerini ve sorunlarını dinledi.

 

EV ZİYARETLERİNE AĞIRLIK

Gittiği ev ziyaretlerinde çocukların ilgisiyle karşılaştı. Başkan Saygılı, Kırıkköyü mahallesinde gittiği ev ziyaretinde ailenin komşunun yardımlarıyla geçindiği ve ailenin toplam 8 kız çocuğu olduğunu öğrendi. Baba Muhammet Hattap ile konuşan Başkan Saygılı gerekli yardımların yapılması için Belediye ekiplerine ve Sosyal Konsey görevlilerine talimat verdi.  Başkan Saygılı, Başta Suriye olmak üzere yurtlarını terk eden mültecilerin durumunun zor olduğunu söyleyerek Türkiye’ ye sığınan tüm mültecilere sabır diledi.

Başkan Saygılı Kırıkköyü mahallesinden ayrıldıktan sonra Kurtuluş mahallesinde bir eve giderek sığınmacı ailenin durumu hakkında bilgi aldı.

 

BABALARINDAN HABER ALINAMIYOR

Suriyeli ailenin babalarının hala Suriye’ de esir olduğu öğrenildi. Ailenin en büyük iki çocuğu ile İngilizce konuşarak anlaşan Başkan Saygılı, çocukların üniversite okuduğu, bir çocuğun Tıp Fakültesi diğerinin de Makine Mühendisliği okuduğunu öğrendi. Daha sonra Belediye Mehmet Saygılı, babanın durumu hakkında bilgi alarak aileyi teselli etti.Son olarak Bahçelievler de bir Mülteci aileyi ziyaret ederek kalabalık bir aile ile karşılaşan Başkan Saygılı’ ya ilgi büyüktü. Ailenin çocuklarına oyuncak hediye ederken Başkan Saygılı’ yı çocuklar ile güzel dakikalar geçirdi. Burada da ailenin sorunlarını dinleyerek yardımlarını yapan Saygılı günün anısı olarak aile ile hatıra fotoğrafı çektirerek evden ayrıldı.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ