Sağlıkta değişim ve dönüşüm var

 Sağlıkta değişim ve dönüşüm var

Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Akdoğan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan, Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı`nın, sağlık çalışanlarına yönelik 5 yıl hizmeti olana 1 yıl yıpranma hakkı verilmesine ilişkin düzenle


12 YILDIR DEĞİŞİM YAŞANIYOR
Akdoğan, Yüksek İhtisas Hastanesi önünde üyelerin katılımıyla yaptığı basın açıklamasında, sağlık çalışanlarının önemli sorunlarından olan yıpranma payının, lisans tamamlama ve kurumlarda çalışanların çocuklarına yönelik kreş hizmetinin, sağlık camiası tarafından sevinçle karşılandığını söyledi. Bu kazanımları elde etmelerinin sağlık çalışanları açısından son derece önemli olduğunu belirten Akdoğan, 12 yıldır Türkiye`de önemli değişim ve dönüşüm süreçleri yaşandığını vurguladı.

SÜREÇ ÇOK ÖNEMLİ
Akdoğan, sürecin en önemlilerinden birisinin, sağlıkta yaşanan dönüşüm süreci olduğunu ifade ederek, "Bu süreçte bütün vatandaşlarımızın eşit şekilde sağlık hizmeti almalarının önü açıldı. Toplu sözleşmeden, Kamu Personeli Danışma Kurulu`na ve Kurum İdari Kurul toplantılarına kadar sürekli dile getirdiğimiz bu talebimiz, yetişirse bu yasama yılı bitmeden, yetişmemesi halinde ise gelecek yasama yılının hemen başında yapılacak kanun düzenlemesiyle hayata geçecektir" dedi.

YIPRANMA PAYI MÜJDESİ
Sağlık çalışanlarına verilecek yıpranma payının, bir hakkın verilmesi kadar, bir mağduriyetin de giderilmesi anlamına geldiğini dile getiren Akdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sağlık çalışanlarına yönelik bir diğer müjdemiz ise lisans tamamlama konusunda. Lisans tamamlama konusunda müjde bekleyen 100 binden fazla sağlık çalışanının talebine Başbakan Erdoğan olumlu cevap vermiş, söz konusu çalışmanın bir an önce yapılıp, tamamlanması yönünde talimat vermiştir.”


KARİYER YAPMANIN ÖNEMİ
“Çalışırken kariyer yapmak isteyen veya mesleğinde akademik çalışma yapmak isteyen sağlık çalışanlarının önünü açacak bu düzenlemenin, çalışma hayatına olumlu katkılar yapacağına olan inancımız tam olup, Sağlık Bakanlığı, Başbakanımızın talimatı sonrası bu konuda çalışmalarına hız vermiştir.” dedi.

KREŞ SORUNU
Sağlık çalışanlarının en büyük sorunlarından olan kreş konusundaki taleplerine de olumlu yaklaşıldığını belirten Akdoğan, mevcut tesislerle bundan sonra gerçekleşecek projelerde kreş bulunmasının mecburi hale getirileceğini ve bu sayede çalışan ailelerin kreş konusunun da çözüme kavuşmuş olmasının kendilerini ve sağlık camiasını sevindirdiğini sözlerine ekledi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ