OTEL GİBİ HASTANE

 OTEL GİBİ HASTANE

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi ?Sağlıkta Dönüşüm? programının temel taşı olan ?İnsan Merkezli Sağlık Uygulamaları? konusunda örnek projelerle dikkat çekiyor. Fiziki yapılaşmada sürekli kendini yenileyen hastanede yenilikleri ardı arkası kesilmiyor

 İÇ ANADOLU?NUN EN İYİSİ
2008 yılında Türkiye Sağlık Kurultayında insan merkezli sağlık uygulamaları alanında Sağlık Bakanlığınca örnek-model gösterilen Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesinde otel konforunda hizmet veriliyor. Hastanede şimdide banko sistemine geçildi. Tüm memurlar masa yerine işlemleri şeffaf bankolarda yapıyorlar. Yenileşme çalışması kapsamında hastanedeki tüm masalar kaldırılıyor yerine şeffaf bankolar kondu. Bu sayede vatandaşlar yapılan işlemleri daha rahat takip edebilecek ayrıca hastane içindeki fiziki görünüm de güzelleşecek.
 
HASTA TAKİP MERKEZİ
Yüksek İhtisas Hastanesi daha öncede bir ilk?e imza atarak hastane girişinde Reception (karşılama-danış) birimi oluşturarak vatandaşlara önemli bir hizmet sunmuştu şimdilerde bu uygulama sayesinde hasta ve hasta yakınları işlemlerini daha rahat yürütüyor.
?Yönlendirme ve Transfer Birimi? adı altında oluşturulan ekip vatandaş hastaneye adım attığından itibaren anında devreye girerek hasta takip işlemi başlatılıyor ve takip hastanın hastaneden ilişiği kesilinceye kadar sürüyor.
 
DOKTORLAR HER ZAMAN GÜLERYÜZLÜ
Polikliniğe gelen hastaya doktor tarafından yatış verilmesinden itibaren poliklinik sekreteri acil yönlendirme ve transfer birimini arayarak ?Yatan hasta var? bilgisini iletiyor. Bu birimdeki görevli hastanın yatacağı servis hemşirelerini arayarak yatan hasta olduğunu, odanın ve yatağın hazırlanmasını sağlıyor. Daha sonra ilgili hostes hastayı muayene olduğu poliklinikten alarak özenle hazırlanmış olan Danış bölümüne getirerek burada işlemlerini tamamlıyor, tüm yatış evraklarını hazırlıyor. Bu uygulama başladığından bu yana hasta giriş işlemlerinde önemli bir rahatlama olduğu bildirildi.
 
MODERN VE FERAH HASTANE
Konuyla ilgili olarak Hastane Başhekimi Dr. Osman Acar, Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan uygulamalar kapsamında hastaların daha modern ve çağdaş biçimde hizmet alabilmelerini temin için bu uygulamaya geçtiklerini söyledi. Acar ??Bu uygulamanın düzene girmesiyle birlikte sıkıntılar önemli ölçüde azalacak ve vatandaşımızın memnuniyeti artacaktır. İnşallah bundan sonra da çağdaş ve modern bir dizi sağlık hizmetlerini vatandaşlarımıza sunmaya devam edeceğiz, insanlarımız daha modern ve ferah ortamda hizmet almaları için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz, çağın gerektirdiği şekilde hizmetlerimizi modern araç gereç ve rahat ortamda sunmaya çalışıyoruz. Bu hem çalışan hemde karşı taraf açısından önemli?? dedi. 


1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!