Mülteciler OY Kullanabilir

 Mülteciler OY Kullanabilir

Yerel seçime kısa bir süre kala, mültecilerin oy kullanabileceği iddiaları kamuoyunu hareketlendirdi. Bu hareketlilik Kırıkkale' dede hissedilmeye başladı. Mültecilere Nüfus kâğıdı verilmesi siyasetçilerin dikkatlerini o yöne çevirmesine neden oldu.

KADERİMİZİ MÜLTECİLER Mİ BELİRLEYECEK?

Yerel seçimlere kısa bir süre kala Türkiye’de bulunun mültecilerin oy kullanabileceği iddiaları kamuoyunu hareketlendirdi. Kırıkkale’deki yaklaşık 3 bin mülteciye nüfus kağıdı verilmeye başladığının konuşulması ise “Kaderimizi mülteciler mi belirleyecek” şeklinde yorumların yapılmasına neden oldu. Kırıkkale siyaset çevrelerinde de tartışmalara neden olan bu durumun tüm yurt genelinde aynı olduğu ileri sürülüyor.

 

MUHALEFET PARTİLERİ NE YAPACAK?

Daha önce Tüm ulusal medyada yayınlanan bir habere göre, 6 ay bir şehirde ikamet eden mültecilere ‘Türkiye Cumhuriyeti’ vatandaşlığı verildiği ve Kırıkkale’de de 2 bin 300’e yakın mültecinin bu kimlikleri aldığı iddia ediliyor. Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, sığınmacılar ve mültecilerin fiili olarak oy kullanamayacağını ancak 6 ay ikamet eden mültecilere Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı verildiğini söyledi. Haberde vatandaşlık hakları tanınan mültecilerin kimlik numaralarının 99 ile başladığı belirtilerek siyasi partilerin dikkatli olmaları istendi. Bu duruma karşı, muhalefet partilerinin ne yapacağı merakla bekleniyor.

 

 

 

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ