LİSELİLER`DEN YGS EYLEMİ

 LİSELİLER`DEN YGS EYLEMİ

Kırıkkale?de bir grup lise öğrencisi, Yükseköğretime Geçiş Sınavı`nın (YGS) iptal edilmesi isteğiyle eylem yaparak, yapılan şifreleme olayını protesto etti. Bazı liselerden son sınıf öğrencilerinin katıldığı eylem basın açıklamasının okunması ile sona erd

 
 
ŞİFRELER TESADÜF DEĞİL
Kırıkkale merkezdeki Hüseyin Kahya Parkı önünde toplanan yaklaşık 100 öğrenci, ??ÖSYM bizi yeme, YÖK hakkımızı, emeğimizi harcama?? şeklinde sloganlar atarak YGS?yi protesto etti. Gruba çevredeki öğrenciler de alkışlarla destek verdi. Öğrenciler, YGS`de uygulandığı iddia edilen şifrelerin tesadüf olmadığını ileri sürerek, sınavın iptal edilmesini ve sorumluların yargılanmasını istedi.
 
TEZGAH İLE KARŞI KARŞIYAYIZ
Grup adına konuşan lise son sınıf öğrencisi Mustafa Doğruöz yine bir tezgâh ile karşı karşıya olduklarını söyledi. Daha önce KPSS`de olduğu gibi liselilerin geleceğini belirleyen YGS`de de büyük bir kopya skandalının hala ortada olduğunu bildiren Doğruöz, yapılan açıklamaların inandırıcı bir tarafının olmadığını belirterek ??Ali Demir`e soruyoruz: sen sehven mi ÖSYM başkanı oldun??
 
EĞİTİM SİSTEMİ DEĞİŞMELEDİR
??Eğitim ve Öğretim ithal müfredattan kurtarılmalıdır. Bizler gericilikle ve para tuzağı dershaneler arasında tercih yapmak zorunda bırakılıyoruz Gerici iktidarın gerici kadrolaşması liselilerin kıskacı altına almış durumda, bunun önüne geçmenin tek yolu nitelikli eğitim sistemini uygulanır hale getirmektedir??
 
BİZLER HAKKIMIZI ARIYORUZ
??Bizler hakkını arayan, aramaktan da asla vazgeçmeyecek olan liseli gençler olarak eğitimde ki bu gerici ablukanın kaldırılmasını sağlayana kadar mücadele edeceğiz. Bizler emeğimizin hakkını istiyoruz. Biz bu filmi daha önceden gülmüştük. Buna inanmamızı beklemeleri son derece komiktir. Hakkımızı alana kadar vazgeçmeyeceğiz. Kırıkkale`nin liseli gençleri olarak Ali Demir istifa edene kadar vazgeçmeyeceğiz?? diye konuştu
 
OLAYSIZ DAĞILDILAR
Ellerinde ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir?i protesto eden ve ??ÖSYM bizi yeme?? ??Söz sırası liselide?? ??Sağ sol yok, boykot var?? ??Ali Demir kimden geldi emir?? gibi sözlerin yazılı olduğu döviz pankart taşıyan öğrenciler açıklamanın ardından sesiz bir şekilde dağıldılar.
 
 


1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti