KIRIKKALE A.L?DE KARİYER GÜNLERİ

 KIRIKKALE A.L?DE KARİYER GÜNLERİ

Kırıkkale Anadolu Lisesinde, öğrencilerin meslekleri tanımaları ve kariyer planlarını yapmaları için düzenlenen ?Kariyer Günleri? devam ediyor.

İKİ HAFTA SÜRDÜ

İki hafta süren programa birçok meslekten konuk katıldı. Öğrencilerin mesleklerle ilgili sorularını cevapladılar. Okul Müdürü Kemal Erdem, Kariyer Günleri etkinliğinin iki senedir uygulandığını ve öğrencilerin geleceklerini planlama konusunda bilgi sahibi olduklarını ifade etti. Bu etkinliğin yapılmasının amacı, öğrencileri belli bir mesleğe yöneltmek değil, onlara mesleklerle ilgili bilgi vermek ve üniversiteyi kazanmak için yapılması gereken çalışmaları görmelerini sağlamaktır? dedi. Rehber öğretmen Tuna Kavak, okulda uygulanan bu etkinliğin öğrencilerin motivasyonunu arttırdığını ve meslekleri tanıdıklarını söyledi. Kemal Erdem, Kariyer Günlerinin faydasına inandığımız için bu etkinliği geleneksel hale getirmeyi düşündüklerini ifade etti. Katılımda bulunan tüm konuklara teşekkürlerimizi sunuyoruz dedi.

ÖĞRENCİLERDEN BÜYÜK  İLGİ

Öğrenciler katılımcıları büyük bir ilgi ve dikkatle dinliyorlar. Yapılan bu etkinliğin kendileri için çok faydalı olduğunu, meslekleri meslek sahiplerinin kendilerinden dinlemenin kariyerlerini planlamada etkili olacağını söylüyorlar. Etkinliğin sonunda, hedef koymanın ve düzenli bir şekilde çalışmanın önemini anladıklarını ifade ettiler.

ÖĞRENCİLER KONUKLARI TERLETTİ

Öğrenciler,  yönelttikleri sorularla gelen konukları terlettiler. Konuklar, bulundukları yerlere gelmek için çok çalıştıklarını, başarının tesadüf olmadığını, ciddi ve programlı bir şekilde çalışmak gerektiğini söylediler. Öğrencilere, kendilerine mutlaka bir hedef koymaları gerektiğini, hedef olmadan bir yerlere gelmenin zor olduğunu söylediler. Katılımcılar, mesleklerinin zorluklarını ve güzel yanlarını da anlattılar.  

ZAHMETLİ BİR ÇALIŞMA

Rehber öğretmen, Kariyer Günleri etkinliğini düzenlemeden önce öğrencilere anket uyguladığını ve hangi meslekleri görmek istediklerini sorduğunu söyledi. Yapılan anketin değerlendirildiğini ve bu doğrultuda meslek sahipleriyle görüşüldüğünü ifade etti. Çalışmanın zahmetli olduğunu ancak öğrencilerin kariyerlerini planlamaları ve motive olmaları için böyle bir çalışmanın gerekli olduğunu vurguladı. Bu etkinliğin önemli olduğunu ve her yıl yapacaklarını da sözlerine ekledi.

1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti