Evde Bakıyorlar

 Evde Bakıyorlar

Kırıkkale Kazmaca köyü Önder Yaylası?nda oturanlar, yeni doğan kuzularını evin içinde bakıyor. Ahmet Öner, yeni doğan kuzları sobanın başından ayırmıyor. Öner, dışarı çıkmak isteyen kuzuların başında yanmamaları için nöbet tutuyor.

EVİN EĞLENCE KAYNAĞI
Eşi Bilge, çocukları Güllü, Ömer ve Sıdık Öner?le kuzulara yakın ilgi gösteren baba Öner, kuzuların evin eğlence kaynağı olduğunu. Yaylada sıcaklığın eski 25 dereceye kadar düştüğünü belirten Öner, yeni doğan kuzuların ileride kendilerinin geçim kaynağı olacağını söyledi. Ahmet Öner, ?Telef olmamaları için kuzları eve getirip sobanın yanında yatırıyoruz. Acıkınca tekrar annelerinin yanına götürüyoruz. Kuzular sıcağı görünce oldukları yere yatıyorlar.? dedi.
 
İSİMLERİ İLE ÇAĞIRIYORLAR
Her kuzuya bir isim verdiklerini anlatan Öner, ?Şimdiden isimleriyle çağırmaya başladık. Büyünce ismini çağırdığımız zaman koşarak gelecektir.? diye konuştu. Yaklaşık 300 koyunu olduğunu söyleyen Ahmet Öner, ?Yaylada koyunlara bakarak geçimimi sağlıyorum. Her sene 2 kere kuzu alıyorum. Bu sene bazı koyunlar erken doğurdu. Bunların telef olmaması için elimden geleni yapıyorum.? şeklinde konuştu. Koyunlara yem vermeye gittiğinde bazı kuzuların üşüdüğünü fark ettiğini açıklayan Güllü Öner, ?Babamdan evde bakmasını istedim. O da bana olumlu cevap verdi. Kuzuları çok seviyorum.? dedi.


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ